Veelgestelde vragen in verband met corona

Update coronavirus (COVID-19)

Laatste update 14.04.2021 – 08:31 uur. 

Er zijn op dit moment veel vragen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19). Onze medewerkers doen er alles aan om iedereen van een antwoord te voorzien. Het kan door de drukte voorkomen dat de wachttijden voor telefoon en e-mail langer zijn dan je normaal van ons gewend bent. Daarom proberen we iedere dag de actuele richtlijnen te updaten op deze veelgestelde vragen pagina.  

Heb je een vraag over je verblijf bij Beekse Bergen? Lees hier de veelgestelde vragen over je verblijf.

 

Tickets

Naar aanleiding van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus van het RIVM, de Nederlandse overheid en de betreffende Veiligheidsregio is helaas besloten dat Safaripark Beekse Bergen tot nader order gesloten is. Vanzelfsprekend komt het welzijn van de dieren niet in het gedrang. 

Naar aanleiding van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus van het RIVM, de Nederlandse overheid en de betreffende Veiligheidsregio is helaas besloten dat Speelland Beekse Bergen tot nader order gesloten is.

Het welzijn van de dieren is gegarandeerd en heeft onze hoogste prioriteit. De verzorging van onze dieren gaat daarom gewoon door. Uiteraard volgen wij de hygiënevoorschriften en adviezen voor onze werknemers.

Naar aanleiding van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus van het RIVM, de Nederlandse overheid en de betreffende Veiligheidsregio is helaas besloten dat Safaripark Beekse Bergen tot nader order gesloten is. Het is ook niet mogelijk om enkel gebruik te maken van de autosafari.  

Er wordt hierover contact met je opgenomen, je hoeft hiervoor zelf niets te doen. Mocht je toch alvast een vraag willen stellen, dan kan dat via info@libemafunfactory.nl.  

Om jou op een ander moment de gelegenheid te geven het park te bezoeken, worden je huidige tickets automatisch verlengd, waardoor deze t/m 30 juni 2021 te gebruiken zijn. Je dient – na heropening van het park – opnieuw een bezoekdag en tijdslot te reserveren op de website (“ik heb al een ticket”). Je ontvangt hier binnenkort een e-mail over.  

De looptijd van deze tickets worden ook verlengd t/m 30 juni 2021. Je dient – na heropening van het park – opnieuw een bezoekdag en tijdslot te reserveren op de website (“ik heb al een ticket”). 

De looptijd van dit ticket wordt verlengd t/m 30 juni 2021. Dit gebeurt automatisch en je hoeft hier zelf niks voor te doen. 

De looptijd van deze acties wordt verlengd t/m 30 juni 2021. Voor verdere vragen kun je contact opnemen met de ticketaanbieder. Ook voor deze tickets geldt dat een bezoekdag en tijdslot  gereserveerd dient te worden op de website (“ik heb al een ticket”).

Heb je een reservering gemaakt in de periode van dinsdag 15 december t/m maandag 10 mei via een loterij, dan ontvang je vanuit de betreffende loterij een bericht met de nieuwe code, zodat je, op het moment dat het park weer open is een nieuwe reservering kan maken. Voor verdere vragen omtrent tickets via een loterij kun je contact opnemen met de ticketaanbieder via info@uitstapjenaarkeuze.nl of info@dagjewegnaarkeuze.nl.  

Compensatie

Helaas kunnen wij geen geld retourneren. Alleen bij uitzonderlijke gevallen – zoals overlijdensgevallen – kun je contact met ons opnemen (tickets@beeksebergen.nl). 

Maatregelen

Er zijn – vanwege de veiligheid – een aantal maatregelen getroffen om jouw veiligheid én die van onze dieren en medewerkers te waarborgen. 

 • Er kan tijdelijk geen gebruikgemaakt worden van de bus  

 • Er is geen roofvogelsafari in de gebruikelijke vorm. Wel is het mogelijk om per 1 juli tussen 12.00 - 16.00 uur vogelvluchten en/of trainingen te bewonderen 

 • Er zijn tijdelijk geen voederpresentaties 

 • Binnenverblijven (ook volières) zijn tijdelijk gesloten, m.u.v. het neushoornverblijf 

 • Je kunt alleen in één richting door het park lopen tijdens de Wandelsafari 

 • Je kunt alleen contactloos/per pin betalen 

 • Horeca wordt voorzien van afhaalpunten, er is geen binnenzitgelegenheid. Buiten zijn er picknickplaatsen, waar met het eigen gezelschap gebruik van kan worden gemaakt. 

 • Overal wordt 1,5 meter afstand aangehouden en waar nodig worden bezoekers en medewerkers gescheiden door middel van een (plexi)glaswand 

 • Rangers houden op de pleinen toezicht op groepsgrootte en de 1,5 meter afstand 

 • Bij iedere toiletvoorziening en winkel is desinfectiegel aanwezig waar je gratis gebruik van kunt maken 

 • Beekse Bergen geeft gehoor aan de landelijke oproep van de Rijksoverheid en adviseert bezoekers vanaf 13 jaar om op binnenlocaties een mondkapje te dragen. 

 • Vanzelfsprekend dienen mensen thuis te blijven bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, hoesten, keelpijn, verhoging vanaf 38 graden of koorts. Als een huisgenoot of gezinslid ook benauwd is en/of koorts heeft, dan moeten alle huisgenoten en gezinsleden thuisblijven. Voor meer informatie verwijzen we je naar Rijksoverheid.nl. 

Voor bezoekers vanaf 13 jaar is het verplicht een mondkapje te dragen in alle binnenruimtes van Safaripark Beekse Bergen. Dit geldt niet voor je wandeling door het park in de buitenlucht. 

Ja, helaas kun je – vanwege veiligheidsredenen – niet van alle activiteiten gebruikmaken. Zo is er in het Safaripark tijdelijk geen busafari. Uiteraard kun je op wandel-, boot-, en/of autosafari om kennis te maken met alle wilde dieren in het park. De dieren worden tijdelijk niet gevoederd in het bijzijn van publiek en de roofvogelsafari vindt in aangepaste vorm plaats. Binnenverblijven (ook volières) zijn tijdelijk gesloten voor publiek, m.u.v. het neushoornverblijf. Ook is er tijdelijk geen Djambo show. 

De wandelroute heeft een totale lengte van ongeveer 3,5 km. Mocht je de route te lang vinden, dan zijn er twee ‘shortcuts’ beschikbaar. 

Ja! Als je de hele route wandelt, kom je langs iedere diersoort. 

Er wordt voor gezorgd dat alle dieren op minimaal 1,5 meter afstand staan van de bezoekers. Voorzorgsmaatregelen zijn daarom dus niet noodzakelijk. 

Alle binnenverblijven, ook volières, zijn op dit moment gesloten, m.u.v. het neushoornverblijf 

Eten & drinken

Jazeker, de horecagelegenheden worden voorzien van afhaalpunten waar je een drankje en/of hapje kunt kopen (m.u.v. het Safarirestaurant) Er is geen binnen zitgelegenheid, maar buiten zijn picknickplaatsen, waar met het eigen gezelschap gebruik van kan worden gemaakt. 

Ja. Bij diverse horecagelegenheden is er de mogelijkheid tot het verwarmen van de fles of het verschonen van je baby. 

Overig

Er wordt hierover contact met je opgenomen, je hoeft hiervoor zelf niets te doen. Mocht je toch alvast een vraag willen stellen, dan kan dat via info@libemafunfactory.nl.  

Helaas is mascotte Djambo – vanwege veiligheidsredenen – voorlopig niet in het Safaripark/Speelland aanwezig. 

Staat je vraag er niet tussen?

Je kunt jouw vragen altijd telefonisch of per e-mail stellen (088-9000321, maak keuze 2 of info@libemafunfactory.nl). Wegens drukte zijn onze wachttijden momenteel langer dan je van ons gewend bent. Houd ook rekening met een langere verwerkingstijd, waarvoor onze excuses.

Help ons en andere gasten door alleen telefonisch contact met ons op te nemen als dat strikt noodzakelijk is en niet kan wachten. Alvast bedankt voor je begrip.

Contact