Veelgestelde vragen in verband met corona

Update coronavirus (COVID-19)

Laatste update 18.11.2020 – 10:30 uur. 

Er zijn op dit moment veel vragen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19). Onze medewerkers doen er alles aan om iedereen van een antwoord te voorzien. Het kan door de drukte voorkomen dat de wachttijden voor telefoon en e-mail langer zijn dan je normaal van ons gewend bent. Daarom proberen we iedere dag de actuele richtlijnen te updaten op deze veelgestelde vragen pagina.  

Heb je een vraag over je verblijf bij Beekse Bergen? Lees hier de veelgestelde vragen over je verblijf.

 

Tickets

We zijn verheugd je te mogen melden dat Safaripark Beekse Bergen open is voor publiek.  

Safaripark Beekse Bergen hanteert – vanwege veiligheidsredenen - een maximum aantal bezoekers per dag. Om dit maximum te bewaken en jouw bezoek te kunnen garanderen, is het noodzakelijk om op voorhand online toegang tot het park te reserveren. Let op: je kunt in het Safaripark enkel met pin of contactloos betalen. 

Alleen gasten van de vakantieparken hoeven hun toegang niet online te reserveren, zij kunnen op vertoon van hun AttractiePas naar het Safaripark. Let op: ook voor mensen die al een ticket (via een actiepartner) hebben gekocht, een ticket hebben gewonnen of nog een ticket willen aanschaffen, is het noodzakelijk om online toegang te reserveren. 

Speelland Beekse Bergen is op dit moment helaas gesloten. Het nieuwe seizoen start naar verwachting op 1 april 2021. 

Vanzelfsprekend staat jouw veiligheid én die van onze medewerkers voorop. Safaripark/Speelland Beekse Bergen hanteert – vanwege veiligheidsredenen - een maximum aantal bezoekers per dag. Om dit maximum te bewaken en jouw bezoek te kunnen garanderen, is het noodzakelijk om op voorhand online toegang tot het park te reserveren

Alleen gasten van de vakantieparken hoeven hun toegang niet online te reserveren, zij kunnen op vertoon van hun AttractiePas naar het Safaripark/Speelland. Let op: ook mensen die al een ticket (via een actiepartner) hebben gekocht, een ticket hebben gewonnen of nog een ticket willen aanschaffen, is het noodzakelijk online toegang te reserveren.  

Beekse Bergen geeft gehoor aan de landelijke oproep van de Rijksoverheid en adviseert bezoekers vanaf 13 jaar om op binnenlocaties een mondkapje te dragen. 

Om het maximum aantal bezoekers in het park te bewaken en jouw bezoek te kunnen garanderen, is online reserveren op voorhand verplicht. Ga hiervoor naar https://www.beeksebergen.nl/tickets en maak de keuze die voor jou van toepassing is (‘ik heb nog geen ticket’/ ‘ik heb al een ticket’/ ‘ik heb een abonnement’). Doorloop vervolgens de stappen om het tijdslot van jouw keuze te reserveren.   

Ga naar https://www.beeksebergen.nl/tickets en kies voor het Safaripark of Speelland bij de optie bij ‘ik heb een kortingsbon of pas’. Doorloop vervolgens de stappen om het tijdslot van jouw keuze te reserveren. 

Helaas is het verplaatsen van tickets niet mogelijk. Alleen bij uitzonderlijke gevallen kun je contact met ons opnemen (tickets@beeksebergen.nl). Denk hierbij aan ziekte – overlijden – etc. 

Wij willen graag iedereen een kans geven, of je nu abonnementhouder bent, eerder al tickets hebt gekocht of nog geen ticket in je bezit hebt. We hanteren – vanwege veiligheidsredenen - een maximum aantal bezoekers en verdelen deze over deze categorieën. Het kan dus zijn dat de ene categorie sneller volloopt dan een andere. 

Nee, deze tijdsloten geven aan wat de tijd is voor binnenkomst. Daarna kun je de hele dag genieten en gaan wanneer het jou uitkomt. 

De looptijd van deze actie wordt verlengd t/m 31 december 2020. Dit gebeurt automatisch en je hoeft hier zelf niks voor te doen. 

De looptijd van deze acties wordt verlengd t/m 28 februari 2021. Voor verdere vragen kun je contact opnemen met de ticketaanbieder. Ook voor deze tickets geldt dat een bezoekdag en tijdslot gereserveerd dient te worden op de website (“ik heb al een ticket”).

We verwachten van je dat je aankomt binnen het door jouw geselecteerde tijdslot. Wij verzoeken je om je hier strikt aan te houden in verband met jouw veiligheid en die van anderen. 

Safaripark/Speelland Beekse Bergen hanteert – vanwege veiligheidsredenen - een maximum aantal bezoekers per dag. Om dit maximum te bewaken is het van belang dat iedereen online reserveert. Dit geldt dus ook voor kinderen onder de 3 jaar. Uiteraard is dit ticket nog steeds gratis. 

Met de auto

Om het Safaripark te verlaten heb je een uitrijticket nodig. Bestel deze direct bij het reserveren. Ben je dit vergeten voor het Safaripark? Klik hier om een los uitrijticket te kopen.  

Je kunt je auto parkeren bij de centrale parkeerplaats bij de entree. Het is mogelijk om je auto halverwege de autosafari te parkeren. Maak je alleen gebruik van de autosafari? Ook dan heb je een uitrijticket nodig. Bestel deze hier.  

Voor Speelland geldt dat je gewoon kunt parkeren bij de centrale entree. Ook voor Speelland geldt dat je online een uitrijticket dient te kopen. Dit ticket kun je ter plekke laten scannen en dan ontvang je een munt om uit te kunnen rijden. 

Beekse Bergen faciliteert parkeergelegenheid tegen betaling. Om uit te kunnen rijden, is een uitrijticket noodzakelijk. Houd alvast jouw uitrijticket gereed, om files bij de slagboom te voorkomen. 

Je hoeft voor de autosafari niet apart te reserveren. Je kunt op elk gewenst moment met je eigen auto op safari of gebruikmaken van de boot of wandelroute. Je kunt tijdelijk niet met de bus. 

Compensatie

Helaas kunnen wij geen geld retourneren. Alleen bij uitzonderlijke gevallen – zoals overlijdensgevallen – kun je contact met ons opnemen (tickets@beeksebergen.nl). 

Maatregelen

Er zijn – vanwege de veiligheid – een aantal maatregelen getroffen om jouw veiligheid én die van onze dieren en medewerkers te waarborgen. 

 • Er kan tijdelijk geen gebruikgemaakt worden van de bus  

 • Er is geen roofvogelsafari in de gebruikelijke vorm. Wel is het mogelijk om per 1 juli tussen 12.00 - 16.00 uur vogelvluchten en/of trainingen te bewonderen 

 • Er zijn tijdelijk geen voederpresentaties 

 • Binnenverblijven (ook volières) zijn tijdelijk gesloten, m.u.v. het neushoornverblijf 

 • Je kunt alleen in één richting door het park lopen tijdens de Wandelsafari 

 • Je kunt alleen contactloos/per pin betalen 

 • Horeca wordt voorzien van afhaalpunten, er is geen binnenzitgelegenheid. Buiten zijn er picknickplaatsen, waar met het eigen gezelschap gebruik van kan worden gemaakt. 

 • Overal wordt 1,5 meter afstand aangehouden en waar nodig worden bezoekers en medewerkers gescheiden door middel van een (plexi)glaswand 

 • Rangers houden op de pleinen toezicht op groepsgrootte en de 1,5 meter afstand 

 • Bij iedere toiletvoorziening en winkel is desinfectiegel aanwezig waar je gratis gebruik van kunt maken 

 • Beekse Bergen geeft gehoor aan de landelijke oproep van de Rijksoverheid en adviseert bezoekers vanaf 13 jaar om op binnenlocaties een mondkapje te dragen. 

 • Vanzelfsprekend dienen mensen thuis te blijven bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, hoesten, keelpijn, verhoging vanaf 38 graden of koorts. Als een huisgenoot of gezinslid ook benauwd is en/of koorts heeft, dan moeten alle huisgenoten en gezinsleden thuisblijven. Voor meer informatie verwijzen we je naar Rijksoverheid.nl. 

Beekse Bergen geeft gehoor aan de landelijke oproep van de Rijksoverheid en adviseert bezoekers vanaf 13 jaar om in binnenlocaties een mondkapje te dragen. Dit advies geldt niet voor je wandeling door het park in de buitenlucht. Onze medewerkers dragen ook een mondkapje om de veiligheid van onze gasten te kunnen waarborgen. 

Ja, helaas kun je – vanwege veiligheidsredenen – niet van alle activiteiten gebruikmaken. Zo is er in het Safaripark tijdelijk geen busafari. Uiteraard kun je op wandel-, boot-, en/of autosafari om kennis te maken met alle wilde dieren in het park. De dieren worden tijdelijk niet gevoederd in het bijzijn van publiek en de roofvogelsafari vindt in aangepaste vorm plaats. Binnenverblijven (ook volières) zijn tijdelijk gesloten voor publiek, m.u.v. het neushoornverblijf. Ook is er tijdelijk geen Djambo show. 

De wandelroute heeft een totale lengte van ongeveer 3,5 km. Mocht je de route te lang vinden, dan zijn er twee ‘shortcuts’ beschikbaar. 

Ja! Als je de hele route wandelt, kom je langs iedere diersoort. 

Er wordt voor gezorgd dat alle dieren op minimaal 1,5 meter afstand staan van de bezoekers. Voorzorgsmaatregelen zijn daarom dus niet noodzakelijk. 

Alle binnenverblijven, ook volières, zijn op dit moment gesloten, m.u.v. het neushoornverblijf 

Eten & drinken

Jazeker, de horecagelegenheden worden voorzien van afhaalpunten waar je een drankje en/of hapje kunt kopen (m.u.v. het Safarirestaurant) Er is geen binnen zitgelegenheid, maar buiten zijn picknickplaatsen, waar met het eigen gezelschap gebruik van kan worden gemaakt. 

Ja. Bij diverse horecagelegenheden is er de mogelijkheid tot het verwarmen van de fles of het verschonen van je baby. 

Overig

Indien je al een reservering hebt staan, kan deze over het algemeen doorgaan. Mocht dit niet het geval zijn, dan nemen wij contact met je op. Groepsarrangementen voor 30 personen of meer zijn in beperkte mate mogelijk, je kunt hiervoor contact met ons opnemen via 088-9000360. 

Let op: Wil je graag met z'n allen op bussafari? Dan gelden de volgende 2 voorwaarden:  

 • Het is mogelijk om met maximaal 13 (individuele) personen in de bus te gaan. 

 • Een combinatie van gezinnen kan ook mee op bussafari. Het is wel belangrijk dat alle gezinnen 1,5 meter afstand van elkaar houden. 

Helaas is mascotte Djambo – vanwege veiligheidsredenen – voorlopig niet in het Safaripark/Speelland aanwezig. 

Staat je vraag er niet tussen?

Je kunt jouw vragen altijd telefonisch of per e-mail stellen (088-9000321, maak keuze 2 of info@libemafunfactory.nl). Wegens drukte zijn onze wachttijden momenteel langer dan je van ons gewend bent. Houd ook rekening met een langere verwerkingstijd, waarvoor onze excuses.

Help ons en andere gasten door alleen telefonisch contact met ons op te nemen als dat strikt noodzakelijk is en niet kan wachten. Alvast bedankt voor je begrip.

Contact