Nieuws

Eerste dieren nemen hun intrek in nieuwe Safari Hotel Beekse Bergen

dinsdag 07 maart 2023

Persberichten

Normaal kijken ze naar de auto's die langsrijden op de vlakte in Beekse Bergen, nu zitten ze er zelf in. De Nubische giraffen reden gisteren en vandaag over de autosafari van de dierentuin naar hun nieuwe verblijf: de savanne van het nieuwe Safari Hotel, zo'n 300 meter verderop.   

De giraffen verhuisden naar de splinternieuwe stal waarin eerder al watoessirunderen, struisvogels en zebra's hun intrek hadden genomen. Later deze maand zullen hier ook nog twee breedlipneushoorns naar toe komen. Deze dieren komen uit het Safaripark of andere dierentuinen in Europa.   

De dieren zullen de eerste dagen in de stal staan om te wennen aan de nieuwe omgeving. De komende weken zullen de dieren ook de pas aangelegde Wongo Savanne gaan verkennen. “Op deze manier hebben de dieren alle kans om rustig aan hun nieuwe omgeving te wennen voor de eerste gasten komen", vertelt dierenverzorger Rolf Veenhuizen.  

24 maart open 
Het hotel opent op 24 maart. Rondom de savanne staan acht units waarin zich in totaal 112 kamers en suites bevinden, die allemaal komen met hotelservice. Alle kamers hebben een tweepersoonsbed en zitje, een extra slaapkamer, badkamer met bad én groot raam dat uitkijkt over de savanne. In de suites zijn drie slaapkamers te vinden, naast een ruime zithoek en eetkamer, badkamer én sauna. Ook worden er nog een aantal rolstolvriendelijke kamers gecreëerd. Alle kamers zijn voorzien van een terras of balkon met uitzicht op de savanne. 

De bouwstijl en het interieur van deze accommodaties is geïnspireerd op de Dogon. Deze bevolkingsgroep uit Mali woont in heel kenmerkende huizen, opgetrokken uit gele stenen en leem en voorzien van ronde, rieten daken. Ook in het centrumgebouw, waarin een aantal multifunctionele (vergader)ruimtes, een a la carte restaurant en een ontbijt- en buffetrestaurant komen, zal dit terugkomen. Zo is het interieur van de restaurants geïnspireerd op verhalen en figuren uit de cultuur van de Dogon.  

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de Beekse Bergen nieuwsbrief.

Persberichten
verhuizing-giraffen-naar-safari-hotel-%282%29-30.jpeg