Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen over Beekse Bergen

  • safaripark-beekse-bergen.svg
  •  
  • speelland-beekse-bergen.svg
  •  
  • vakantiepark-beekse-bergen.svg

Klik op het logo van het betreffende park om alle veelgestelde vragen te tonen.

Safaripark

Algemeen

Er is een onbewaakte fietsenstalling op de parkeerplaats van Safaripark Beekse Bergen.

In Safaripark Beekse Bergen heb je de unieke mogelijkheid een van de vele honderden dieren die in het park wonen te adopteren. Met de opbrengst van deze adopties kunnen er weer diverse projecten van Stichting Wildlife ondersteund worden. Kijk op de website voor meer informatie en vraag een aanmeldingsformulier via stichtingwildlife@gmail.com.

Kinderwagens kunnen (ingeklapt) worden meegenomen in de safaribus/op de safariboot.

Een kinderfietsje/step is op de wandelroute niet toegestaan in verband met de veiligheid van de overige bezoekers.

Het is niet nodig om voor de safaribus/safariboot te reserveren. Bij binnenkomst krijg je een parkinformatieboekje, waar je de vertrektijden van die dag op terugvindt. Ben je met meer dan 20 personen en wil je een bus of boot alleen voor jezelf? Reserveer dan een exclusieve bootsafari of een exclusieve bussafari. Reserveren kan via 088-9000360.

De wandelroute heeft een totale lengte van ongeveer 3,5 km. Een tocht over de wandelroute is bij de prijs van je ticket inbegrepen.

De bussafari bestaat uit 2 totaal verschillende routes die allebei ongeveer 45 minuten duren. De eerste route (vanaf de ingang) brengt je langs onder andere gnoes, jachtluipaarden en neushoorns. De tweede route (vanaf het Kongo Restaurant) brengt je langs onder andere leeuwen en giraffes. Een tocht met de safaribus is bij de prijs van je ticket inbegrepen.

In ongeveer 30 minuten tijd wijst de schipper of ranger je op allerlei dieren die vanaf de boot te zien zijn. De safariboot vaart heen en weer tussen het Safari Restaurant bij de ingang en het Kongo Restaurant aan de andere kant van het park. Op één van deze plekken aangekomen, kun je vervolgens kiezen uit een van de andere safarimogelijkheden. In de winterperiode zijn de safariboten 'Stanley' en 'Livingstone' niet in de vaart. Een tocht met een van de boten is bij de prijs van je ticket inbegrepen.

De autorit is uiteraard afhankelijk van de drukte op de route, maar duurt gemiddeld ongeveer 1 uur. Inrijden is mogelijk vanaf 10.00 tot een half uur voor sluitingstijd van het park. Halverwege de autosafari, bij het Kongo Restaurant, kun je een tussenstop maken. Let op: dit is niet het einde van de autosafari.

Het voeren van de dieren is niet toegestaan. Slechts op de aangegeven plaatsen mogen de daar aanwezige dieren worden gevoerd met voer afkomstig uit de voederautomaten die daar aanwezig zijn.

Picknicken is alleen toegestaan op de daarvoor bestemde picknickplaatsen in het park. Geen zin om zelf van alles mee te nemen? Safaripark Beekse Bergen heeft 2 restaurants en verschillende kiosken, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Voor de veiligheid van onze dieren worden er geen huisdieren toegelaten. Het is wel mogelijk om het huisdier tijdelijk achter te laten in de kennel bij de receptie. Hiervoor wordt een borg van €10,- gevraagd. Voor hulphonden wordt een uitzondering gemaakt. Hulphonden zijn toegestaan in het park, mits de begeleider een legitimatiebewijs en entingsboekje van de hulphond kan tonen bij de Gastenservice. De bezoeker met hulphond heeft op de wandelroute géén toegang tot de doorloopvolières en bij de roofvogelshow. Bij het bezoek van de autosafari kan de hond ook helaas niet mee in de auto en mag de hond gratis in de kennel bij de Gastenservice worden geplaatst.

Op de autosafari bevindt je jezelf tussen de dieren. De dieren kunnen onvoorspelbaar gedrag vertonen waardoor je schade aan je auto kunt oplopen. Het bezoek aan Safaripark Beekse Bergen geschiedt geheel op eigen risico.

Nee, helaas is dit niet toegestaan om de veiligheid van onze dieren te garanderen.

In het winterseizoen is het erg weersafhankelijk welke dieren wel/niet buiten zijn. Een aantal dieren kun je op de wandelroute in hun binnenverblijf bewonderen.

In Safaripark Beekse Bergen kan deze droom nu voor 1 of 2 dagen werkelijkheid worden. Je kunt een uniek arrangement reserveren, waarbij je een kijkje ‘backstage’ krijgt in het park en onder begeleiding leert hoe het is om zo’n dierverzorger te zijn. Er is een arrangement voor kinderen, voor volwassenen en voor het hele gezin. Ben je op zoek naar een serieuze baan als dierenverzorger, kijk dan bij onze vacatures via www.libema.nl/werken.

Entreebewijzen / online tickets

Een entreebewijs voor het safaripark is altijd geldig voor alle safarimogelijkheden, omdat de dieren verspreid zitten over de verschillende safari’s. Je kunt dus niet alleen een entreebewijs voor de autosafari kopen.

Als je met de auto naar het safaripark komt, heb je altijd een uitrijmunt nodig. Dit geldt ook voor gasten met een AttractiePas van Vakantiepark Beekse Bergen of van een ander Libéma-verblijfspark. Vanaf Vakantiepark Beekse Bergen rijdt er een Safari Shuttle naar Safaripark Beekse Bergen.

Bij de entree van het safaripark kunt je met VVV Cadeaubonnen betalen. VVV Cadeaubonnen zijn niet inwisselbaar voor geld. In de restaurants en de winkels worden geen VVV Cadeaubonnen geaccepteerd.

Nee, deze zijn alleen te verkrijgen aan de kassa van het safaripark. Voor gehandicapten geldt een aangepast tarief.

Ja, de barcode op je ticket kan ook vanaf je smartphone of tablet gescand worden.

Je kunt een mail sturen naar info@ticketcounter.nl. Vermeld daarin de naam waaronder de tickets besteld zijn en de datum waarop ze besteld zijn. De helpdesk neemt contact met je op.

Op een combikaartje kunnen geen kortingsbonnen ingeleverd worden, aangezien een combikaartje al een kortingsactie is.

Op vertoon van je abonnement van een andere NVD-dierentuin krijg je korting bij de aankoop van je entreebewijs bij de kassa van het safaripark. Deze korting is niet geldig in combinatie met andere kortingen en/of acties.

Ja, Safaripark Beekse Bergen accepteert de Jonge Gezinnen VoordeelPas.

Parkeren

Ja, ook als je niet met een auto op safari gaat, heb je een uitrijmunt nodig. Deze uitrijmunt gebruik je bij de uitgang van het park.

Ja, ook als je met een auto op safari gaat, heb je een uitrijmunt nodig. Deze uitrijmunt gebruik je bij de uitgang van het park.

Je hoeft op een dag slechts 1 keer voor het parkeren te betalen. Ga je op 1 dag naar beide parken, bewaar bij aankoop van de uitrijmunt je kassabon. Op vertoon van de kassabon bij het naar binnengaan van het andere park, wordt deze ingenomen en ontvang je nog een munt.

Mindervaliden

Rolstoelen zijn te leen tegen een betaling van € 50,00 borg bij de Gastenservice van het safaripark.

Het park is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Je kunt natuurlijk met een eigen auto gebruikmaken van de autosafari. Ook grote delen van de wandelsafari zijn goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op de safariboot en in de safaribus is de toegang echter wel beperkt.

In het Safari Restaurant (vlakbij de parkentree) en het Kongo Restaurant (achterin het park) zijn invalidentoiletten aanwezig.

Blindengeleide- of hulphonden zijn toegestaan, mits de begeleider een legitimatiebewijs en entingsboekje van de hulphond kan tonen bij de Gastenservice. De bezoeker met hulphond heeft op de wandelroute géén toegang tot de doorloopvolières en bij de roofvogelshow. Bij het bezoek van de autosafari kan de hond ook helaas niet mee in de auto en mag de hond gratis in de kennel bij de Gastenservice worden geplaatst.

Faciliteiten

Bij de gastenservice, in beide restaurants en in de Girafshop kun je met pin betalen. Bij de receptie kunt je eventueel extra geld opnemen.

In het Safari Restaurant kun je kinderen verschonen. Daarnaast zijn er in beide restaurants kinderstoelen en magnetrons voor het opwarmen van melk aanwezig.

Safaripark Beekse Bergen heeft geen bagagekluisjes.

Jaarkaarten

Een jaarkaart is geldig vanaf de aanschafdatum tot het eind van de maand één jaar daarna.

Een jaarkaart is persoonsgebonden en is dus voorzien van een recente pasfoto.

Je hoeft op een dag slechts 1 keer voor het parkeren te betalen. Ga je op 1 dag naar beide parken, bewaar bij aankoop van de uitrijmunt je kassabon. Op vertoon van de kassabon bij het naar binnengaan van het andere park, wordt deze ingenomen en ontvang je nog een munt.

Je kunt je jaarkaart schriftelijk opzeggen via Gastenservice Safaripark Beekse Bergen, t.a.v. Jaarkaarten, Beekse Bergen 31, 5081 NJ, Hilvarenbeek. Of via een e-mail naar receptiesafari@beeksebergen.nl

Zes weken voor afloop van je jaarkaart, krijg je van ons bericht dat je jaarkaart verloopt/verlengd wordt.

Indien je bij de aanschaf van je jaarkaart hebt gekozen voor een machtiging, wordt je jaarkaart automatisch verlengd. Jaarkaarten met een machtiging dienen één maand voor afloop van het jaarkaart schriftelijk opgezegd te worden.

Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs kun je een duplicaat krijgen. Voor een duplicaat wordt € 5,00 in rekening gebracht.

Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en op vertoon van het proces verbaal, waarin vermeldt staat de jaarkaartpassen vervreemd zijn, kun je kosteloos een duplicaat krijgen. Anders wordt voor een duplicaat € 5,00 in rekening gebracht.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met Safaripark Beekse Bergen.

Contact

Speelland

Algemeen

De afstand is ongeveer 900 meter, dit is 10 minuten lopen.

Honden zijn op het park niet toegestaan. Het is wel mogelijk om de hond tijdelijk achter te laten in de kennel bij de receptie van het Safaripark. Hiervoor wordt een borg van € 10,- gevraagd. Blindengeleide- of hulphonden zijn wél toegestaan in het park, mits de begeleider een legitimatiebewijs en vaccinatieboekje van de hulphond kan tonen bij de kassa. 

Nee, fietsen zijn niet toegestaan in het park, ook kinderfietsjes en stepjes niet. Dit in verband met de veiligheid van overige bezoekers.

Nee, vissen is niet toegestaan in het park. Er zijn wel mogelijkheden om te vissen op het vakantiepark.

Picknicken is toegestaan in het park, behalve in het restaurant en op het terras van het restaurant.

Nee, er is een onbewaakte fietsenstalling bij Speelland Beekse Bergen. Je kunt hier je fiets stallen op eigen risico.

Faciliteiten

Ja, voor € 1,- kun je gebruikmaken van een kluisje op het park. Deze bevinden zich vlakbij de entree van het park.

Nee, we hebben geen rolstoelen te leen of te huur.

Ja, zowel bij de kassa, winkel en horecalocaties kan gepind worden. Bij de kassa is het ook (in beperkte mate) mogelijk om extra geld op te nemen.

Ja, deze is te vinden in restaurant ‘De Kajuit’.

Ja, deze is dagelijks bemand en te vinden naast het restaurant.

Attracties

Nee, er zijn twee attracties waarvoor bijbetaald moet worden. De Minicars (€ 1,-) en de Kidcars (€ 2,-).

Het kan zijn dat een attractie tijdelijk buiten gebruik is in verband met een reparatie of wegens onderhoud. Tevens kunnen door weersomstandigheden attracties (tijdelijk) gesloten worden. Op rustige dagen zijn niet alle attracties geopend/bemand, een medewerker zal je graag van dienst zijn om tijdens je bezoek aan te geven hoe laat de attractie wordt geopend. Bovengenoemde geeft geen recht op restitutie van de entreeprijs, een vergoeding of andere compensatie.

Nee, er zijn attracties waar speciale voorwaarden voor zijn. Dit kan een leeftijdsgrens of een lengtevoorschrift zijn. Daarnaast geldt voor de waterattracties dat een zwemdiploma verplicht is.

Jaarkaarten

Een jaarkaart is geldig vanaf de aanschafdatum tot het eind van de maand één jaar daarna.

Een jaarkaart is persoonsgebonden en is dus voorzien van een recente pasfoto.

Je hoeft op een dag slechts 1 keer voor het parkeren te betalen. Ga je op 1 dag naar beide parken, bewaar bij aankoop van de uitrijmunt je kassabon. Op vertoon van de kassabon bij het naar binnengaan van het andere park, wordt deze ingenomen en ontvang je nog een munt.

Je kunt je jaarkaart schriftelijk opzeggen via Gastenservice Safaripark Beekse Bergen, t.a.v. Jaarkaarten, Beekse Bergen 31, 5081 NJ, Hilvarenbeek. Of via een e-mail naar receptiesafari@beeksebergen.nl

Zes weken voor afloop van je jaarkaart, krijg je van ons bericht dat je jaarkaart verloopt/verlengd wordt.

Indien je bij de aanschaf van je jaarkaart hebt gekozen voor een machtiging, wordt je jaarkaart automatisch verlengd. Jaarkaarten met een machtiging dienen één maand voor afloop van het jaarkaart schriftelijk opgezegd te worden.

Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs kun je een duplicaat krijgen. Voor een duplicaat wordt € 5,00 in rekening gebracht.

Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en op vertoon van het proces verbaal, waarin vermeldt staat de jaarkaartpassen vervreemd zijn, kun je kosteloos een duplicaat krijgen. Anders wordt voor een duplicaat € 5,00 in rekening gebracht.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met Speelland Beekse Bergen.

Contact

Vakantiepark

Algemeen

In enkele accommodaties en op sommige kampeervelden is op basis van beschikbaarheid één huisdier toegestaan.

Met de AttractiePas krijg je gratis wifi op Vakantiepark Beekse Bergen. Bij een boeking van een accommodatie of vakantietent ontvang je de AttractiePas gratis. Kom je kamperen? Dan kun je de AttractiePas voordelig bijboeken. Daarnaast is er in de Afrikaclub, Jungleclub en bij de receptie gratis wifi voor alle bezoekers. 

Let op: bij de visstekken en de jachthaven is er geen wifi aanwezig.

Reserveren en betalen

Je kunt ervoor kiezen om meteen te betalen via iDEAL of met een creditcard. Je kunt er ook voor kiezen om de bevestiging per e-mail te ontvangen en daarna te betalen.

Ja, het is mogelijk om een accommodatie te reserveren met speciale kenmerken door in de zoek en boek te filteren op diverse voorkeuren. Eventuele voorkeurskosten bedragen € 22,50.

Alle prijzen op de website zijn all-in, dus er zijn geen verrassingen. Voor eventuele wijzigingskosten betaal je echter wel € 20,00 en voorkeurskosten bedragen € 22,50. Daarnaast kun je tijdens het reserveren extra producten bijboeken tegen betaling.

Aankomst en verblijf

Bedlinnen is vooraf bij te boeken voor € 4,95 p.p. Ter plaatse betaal je € 6,00. Bedlinnen voor het babybedje dien je zelf mee te nemen.

Kijk hiervoor bij de actuele openingstijden van de receptie.

Nee, vanaf 15.00 uur kun je de sleutel ophalen en de accommodatie in. Voor die tijd mag je al wel gebruikmaken van de faciliteiten op het vakantiepark.

Bezoekers betalen geen entreetarief voor het Vakantiepark. Indien je gebruik wil maken van het zwembad of andere faciliteiten betaal je hier uiteraard wel voor.

Logé vakantiehuizen:
- toeristenbelasting: € 2,20 p.p.p.n.
- bedlinnen vooraf bijgeboekt: € 4,95
- bedlinnen ter plaatse: € 6,00

Logé kamperen:
- toeristenbelasting: € 2,20 p.p.p.n.
- toeslag extra personen: € 7,00 p.p.p.n.

Voor vakantiehuizen en vakantietenten normaal gesproken niet, maar wel rondom de feestdagen, zoals Pasen, Hemelvaart of Pinksteren. Kampeerders kunnen wel andere dagen aankomen/vertrekken.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met Vakantiepark Beekse Bergen.

Contact