Nieuws

Olifantenverblijf fors uitgebreid

dinsdag 07 maart 2023

Persberichten

Om de olifantenkuddes in Beekse Bergen nog meer ruimte te geven en eventuele uitbreidingen van de groep in de toekomst te kunnen faciliteren, wordt de komende tijd het olifantenverblijf uitgebreid. In de nieuwe Olifantenvallei kunnen de olifanten straks via een nieuwe tunnel over de gasten heen wandelen richting een nieuwe savanne.

De nieuwe vallei wordt 2 hectare (20.000 m2) groot – 5.000 m2 meer dan het bestaande verblijf. De savanne wordt ingericht met veel respect voor bestaande bomen, maar ook met oog op comfort voor de olifanten. Zo komen er luwtewallen en een waterpartij. Naast olifanten zullen ook sitatoenga’s en een groep Defassa waterbokken van de savanne gebruik maken. De Defassa waterbok is een nieuwe soort voor het Safaripark. Het streven is om de nieuwe Olifantenvallei voor de zomervakantie helemaal afgerond te hebben.

Overige werkzaamheden
Niet alleen het olifantenverblijf wordt dit jaar aangepakt. Voor de komst van de olifantenvallei is de mannengroep hyena’s verhuisd. Zij zijn tijdelijk elders in het park ondergebracht en zullen uiteindelijk verhuizen naar een geheel nieuw verblijf van 2500 m2 met daarin onder andere een ‘hyenakreek’. Ook de bestaande cheetaverblijven langs de wandelsafari worden dit jaar deels vernieuwd, waarbij één verblijf compleet nieuw wordt aangelegd. Een ander verblijf wordt voorzien van een nieuwe glasinkijk met zichtlijn richting de nieuwe neushoornvlakte.

Daarnaast wordt er dit jaar ook een grote savannevolière van ruim 2200 m2 gerealiseerd voor de secretarisvogels, wevers en hoppen. De volière is via een kleine glasinkijk, maar ook vanuit een observatiehut te bekijken, alles volgens de richtlijnen van een vogelgriep-proof presentatie. Ook de overige vogels zullen opnieuw verdeeld worden over de volières in het park, zodat deze qua habitat beter aansluiten op de grote zoogdieren die rond deze volières zijn te vinden.

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de Beekse Bergen nieuwsbrief.

Persberichten
beekse_bergen_olifanten_naar_camera_buiten_behoud.jpg