Nieuws

Safaripark Beekse Bergen voor een Rookvrije Generatie

zondag 30 april 2023

Op safari

Safaripark Beekse Bergen is vanaf maandag 1 mei 2023 rookvrij. Het roken van tabak, vapes en e-sigaretten mag vanaf dan alleen nog in twee speciaal daarvoor ingerichte, uit het zicht geplaatste, rookzones. Het betekent dat de terrassen in het Safaripark ook rookvrij zijn. Safaripark Beekse Bergen slaat hiervoor de handen ineen met Rookvrije Generatie, een initiatief van het KWF, Hartstichting en Longfonds. 

General manager Rens Willemsen: “Het Safaripark wil bijdragen aan een Rookvrije Generatie. Een rookvrij park beschermt bezoekers en dieren tegen de schadelijke gevolgen van meeroken, want de gezondheid en veiligheid staat voorop!”

Wie toch wilt roken, kan terecht in één van de twee rookzones. Deze locaties zijn afgeschermd, zodat de bezoekers niet worden blootgesteld aan het roken. Bezoekers die alsnog elders in het park een sigaret opsteken, worden hierop aangesproken en doorverwezen naar de dichtstbijzijnde rookzone.

De rookzones kan je vinden op twee plekken in het park: het Safariplein (het plein na de ingang) en het Kongoplein (vlakbij het losloopgebied met de ringstaartmaki’s). 

Op safari
logo-rvg.png