Nieuws

Savanne van Safari Hotel compleet door komst zwarte paardantilope

donderdag 15 juni 2023

Safari Resort

Met de intrek van de zwarte paardantilopen bij het Safari Hotel, is de savanne compleet. Sinds kort lopen er enkele bokken van deze diersoort rond. De dieren zijn nog jong en daarmee onervaren en niet volgroeid. Op de savanne mogen ze opgroeien tot het volwaardige gitzwarte bokken zijn.

De antilopesoort wordt bedreigd in de natuur en daarom is er een managementprogramma voor deze diersoort. Het managementprogramma zorgt op Europees niveau voor een gezonde reservepopulatie.

Op de savanne gebeurt een belangrijk deel van dit programma: doordat de bokken nog jong en onervaren zijn, worden ze nog niet geaccepteerd door een al bestaande kudde – welke enkel uit vrouwtjesantilopen bestaat. Bij het Safari Hotel krijgen ze de ruimte om op te groeien. Wanneer er vanuit een Europese dierentuin vraag is naar een mannelijke zwarte paardantilope, zal één van de bokken vertrekken om zijn bijdrage te doen aan het managementprogramma. De komende jaren zal hiervan nog geen sprake zijn. De bokken hebben nog 2 tot 3 jaar nodig om op te groeien.

Naar alle waarschijnlijkheid zal één van deze bokken, een mannetje uit Kopenhagen, over ongeveer 3 jaar zijn plaats nemen in de grote kudde van het Safaripark. Alleen de mannetjes van de deze diersoort krijgen de zwarte kleur die in de naam wordt genoemd waaraan zij hun naam danken.

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de Beekse Bergen nieuwsbrief.

Safari Resort
sabelantilope.png