Volg de bouw van de Olifantenvallei

Om de kuddes Afrikaanse olifanten in Beekse Bergen nog meer ruimte te geven en eventuele uitbreidingen van de groep in de toekomst te kunnen faciliteren, wordt de komende tijd het olifantenverblijf uitgebreid. De olifanten kunnen straks over de bezoekers heen lopen in de Olifantenvallei, want er komt een tunnel onder het verblijf naar een nieuwe savanne. 

Wil je niks missen van deze vernieuwing? Houd dan deze websitepagina en onze social mediakanalen goed in de gaten!  

Wat gaat er veranderen?

“Olifantenvallei” doet vermoeden dat het enkel een uitbreiding is van het olifantenverblijf. Maar met de uitbreiding van het olifantenverblijf worden aangrenzende verblijven meegenomen waarmee er gebouwd wordt aan een flinke uitbreiding van de savannebeleving in het hart van het Safaripark. Bekijk de schetsen om een beeld te krijgen van de plannen. 

De nieuwe Olifantenvallei wordt 2 hectare (20.000 m2) groot – 5.000 m2 meer dan het bestaande verblijf. De savanne wordt ingericht met veel respect voor bestaande bomen, maar ook met oog op comfort voor de olifanten. Zo komen er luwtewallen en een waterpartij.

Naast olifanten zullen ook sitatoenga’s en een groep Defassa waterbokken van de vlakte gebruik maken. De Defassa waterbok is een nieuwe soort voor het Safaripark. Het streven is om de nieuwe Olifantenvallei voor de zomervakantie helemaal afgerond te hebben. 

De nieuwe wandelroute wordt verbonden langs de zwarte neushoorns, de bestaande wandelroute op de hoefdierensavanne en het Afrikadorp met als stralend middelpunt een olifantenverblijf. Er is echter meer!  Er wordt namelijk gewerkt aan de realisatie van een compleet nieuwe volière van maar liefst 2200 m2 groot en 11 meter hoog. Daarnaast wordt ook het hyenaverblijf vernieuwd met vrij zicht naar de olifanten. Ook de cheetaverblijven langs deze wandelsafari worden meegenomen waardoor zichtbaarheid, beleving en het management van deze soort worden geoptimaliseerd. 

beekse_bergen_tekening_olifantenvallei2.jpg

Meer informatie