De bouw van de Olifantenvallei

Om de kuddes Afrikaanse olifanten in Beekse Bergen nog meer ruimte te geven en eventuele uitbreidingen van de groep in de toekomst te faciliteren, is het olifantenverblijf uitgebreid.

Je leest hier alles over de aanpassingen en de bouw van de nieuwe Olifantenvallei.

Wat is er veranderd?

De naam ‘Olifantenvallei’ doet vermoeden dat het enkel een uitbreiding is van het olifantenverblijf. Maar met de uitbreiding van het olifantenverblijf zijn aangrenzende verblijven meegenomen en daarmee is de savannebeleving in het hart van het Safaripark flink uitgebreid!

De Olifantenvallei is met 2 hectare (20.000m2) uitgebreid - 5.000 m2 meer dan de andere olifantenvlakte. De savanne is ingericht met veel respect voor bestaande bomen, maar ook met oog op comfort voor de olifanten: met een waterpartij en luwtewallen.

 Naast olifanten gaan ook sitatoenga’s en een groep Defassa waterbokken van de vlakte gebruik maken. De Defassa waterbok is een nieuwe soort voor het Safaripark.

De nieuwe wandelroute is verbonden met het verblijf van puntlipneushoorns, langs de bestaande route hoefdierensavanne en het Afrikadorp. De Olifantenvallei is het stralende middelpunt!

Ook is er een compleet nieuwe volière van maar liefst 2200m2 groot en 11 meter hoog. Een bestaand hyenaverblijf is vernieuwd met vrij zicht over de Olifantenvallei. En tot slot worden de cheetaverblijven ook onder handen genomen met meer beleving en zichtbaarheid. Hiermee wordt de management van deze diersoort geoptimaliseerd.  

beekse_bergen_tekening_olifantenvallei2.jpg

Meer informatie

Ontdek meer over de Afrikaanse olifanten bij Beekse Bergen