Over Beekse Bergen

Organisatie

Maatschappelijke betrokkenheid

Stichting Wildlife
In Safaripark Beekse Bergen zet Stichting Wildlife zich actief in voor diverse natuurbeschermingsprojecten. De doelstelling van de stichting is het beschermen van bedreigde dier- en plantensoorten in binnen- en buitenland. Stichting Wildlife zet zich hiervoor in op verschillende manieren. In de Vriendenkraal geven vrijwilligers bezoekers informatie over de vele bijzondere dieren in Safaripark Beekse Bergen aan de hand van een grote verzameling bijzondere en zeldzame voorwerpen die er tentoongesteld staan. In het park zijn iedere dag vrijwilligers actief om donateurs en adoptieouders voor de dieren te werven waarmee diverse natuurbeschermingsprojecten ondersteund worden. Kijk hier voor meer informatie over Stichting Wildlife.

Gesponsord door Beekse Bergen
Naast Stichting Wildlife ondersteunt Libéma, eigenaar van Beekse Bergen, meer goede doelen. Omdat het helaas niet iedereen gegund is om te genieten van een onbezorgd dagje uit neemt Libéma hierin graag haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door diverse goede doelen te sponsoren. Libéma heeft gekozen voor:

  • Jantje Beton
  • Villa Pardoes
  •  Stichting Heppie

Natuurlijk steunen Safaripark en Speelland Beekse Bergen ook lokale initiatieven, zoals het Ronald McDonald Huis Middenwest -Brabant, Stichting Gijsje Eigenwijsje, Villa Vivre in Goirle en Voetbalvereniging Hilvaria Hilvarenbeek. 

Safaripark Beekse Bergen en Quiet Community

In 2013 verscheen de Quiet 500, een glossy magazine om (stille) armoede te belichten en te verlichten. Het blad werd meteen een landelijk succes en haalde ruim € 50.000 op voor twee Tilburgse armoedeprojecten. Vervolgens schaarde Dirk Lips (eigenaar Libéma) zich achter dit initiatief. Gezamenlijk werd de Quiet Community ontwikkeld, feitelijk een Nationaal Plan voor Regionale Armoedeverzachting. 

Mensen in een armoedesituatie kunnen een Quiet-pas krijgen. Met deze pas komen ze in aanmerking voor allerlei goederen, diensten en verwennerijen. Deze worden aangeboden door particulieren, bedrijven maar ook van de Quiet-members zelf. Op deze manier werkt iedereen mee aan armoedeverzachting, ook de arme mensen zelf. Mensen die gebruik maken van de pas kunnen anoniem blijven en hoeven geen verantwoording af te leggen. Het doel van dit alles is mensen een uitweg te bieden uit financieel, sociaal en psychisch isolement. Samenwerking en vertrouwen zijn twee belangrijke pijlers. De Quiet Community wordt in Tilburg opgestart en geoptimaliseerd om vervolgens uit te rollen naar naar andere grote steden.

Welkomstaanbieding voor Quiet Members
Safaripark Beekse Bergen biedt nieuwe Members van Quiet Community een volledig verzorgd dagje uit met het gezin.