Samen met je klas op safari

Leuke en interessante lessen in de Klaskamer

In de Klaskamer staat het Afrikaanse thema centraal. Tijdens de lessen komen leerlingen alles te weten over de relatie tussen mens en dier, de indeling van het dierenrijk of biodiversiteit. Om er een indrukwekkende les van te maken laten de rangers bijzondere materialen zien, zoals hoorns, vacht en poep.

Mens-dierrelaties

Basisonderwijs onderbouw:
Tijdens deze les kijken we naar hoe mensen voor verschillende dieren zorgen, wat de dieren in het Safaripark eten en hoe een voedselketen werkt.

Basisonderwijs bovenbouw:
In deze les kijken we naar de welke verschillende relaties mensen met dieren hebben, hoe de houding van mensen t.o.v. dieren in Afrika anders kan zijn dan hier in Nederland en welke conflicten er ontstaan tussen mens en dier in Afrika.

Voortgezet onderwijs en MBO:
Tijdens deze les kijken we welke verschillende relaties mensen met dieren hebben, welke invloed de mens op diersoorten kan hebben en welk effect dit kan hebben voor het ecosysteem waar een dier in leeft.

Wat voor dier is dat?

Basisonderwijs onderbouw:
Tijdens deze les kijken we naar hoe we dieren in verschillende groepen kunnen indelen. We kijken naar de kenmerken van de vijf groepen gewervelde dieren: zoogdieren, vissen, reptielen, vogels en amfibieën.

Basisonderwijs bovenbouw:
In deze les kijken we naar de vijf groepen gewervelde dieren: zoogdieren, vissen, reptielen, vogels en amfibieën. We kijken naar de kenmerken van de verschillende groepen en leren hoe je de gewervelde dieren in kunt delen.

Voortgezet onderwijs en MBO:
Tijdens deze les kijken we naar de geschiedenis van de taxonomie. We leren over de indeling in rijk, afdeling, klasse, orde, familie, geslacht en soort en we kijken naar de kenmerken van verschillende diergroepen.

Biodiversi-wat???

Basisonderwijs onderbouw:
Tijdens deze les kijken we naar verschillende leefomgevingen: woestijn, oceaan, savanne en regenwoud. Welke dieren leven in deze gebieden? We leren wat een voedselketen is en wat er gebeurt als een deel van de voedselketen verdwijnt.

Basisonderwijs bovenbouw:
We kijken tijdens deze les naar verschillende ecosystemen en ontdekken wat er gebeurt als er in een gebied te weinig biodiversiteit is. Ook leren we wat we zelf kunnen doen om de biodiversiteit in onze eigen omgeving te vergroten.

Voortgezet onderwijs en MBO:
Tijdens deze les leren we waarom biodiversiteit zo belangrijk is. We kijken naar de factoren die van invloed zijn op biodiversiteit en de rol die mensen (en dus ook wij) hierin kunnen spelen. 

Praktische informatie

  • De Klaskamer is alleen te reserveren van maart t/m oktober
  • Een les duurt 45 minuten
  • De leerlingen zitten op Afrikaanse schoolbankjes
  • Minimaal 20 en maximaal 43 personen
  • Een les wordt gegeven door een ranger, in aanwezigheid van de eigen leerkracht

De Klaskamer reserveren? 

Wil jij met je klas deelnemen aan één van de interessante lessen van de ranger? Maak het schoolreisje helemaal onvergetelijk met een leerzame rondleiding in de safaribus. Ontdek de mogelijkheden en reserveer!

Vraag aan