Ervaar hoe mooi de natuur is

Duurzaamheid Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen laten we mensen zien en ervaren hoe mooi de natuur is. Om de natuur te beschermen, proberen wij allerlei facetten in ons park zo duurzaam mogelijk te maken.

Horeca

Duurzaam eten en drinken
In de restaurants van Safaripark Beekse Bergen wordt Puro Fairtrade koffie en Lipton Rainforest Alliance thee geserveerd. In ons park kan je dus verantwoord en duurzaam genieten van lekkere warme dranken. Naast duurzame koffie en thee zijn er ook andere duurzame producten te verkrijgen in onze restaurants. Zo serveren wij biologische tomatensoep, kroketten en frikandellen. En veel meer van onze producten zijn voorzien van een Fairtrade of Beter Leven keurmerk! 

Duurzame bekers en borden
Alle dranken en al het eten word geserveerd in duurzame bekers en op duurzame borden. Zo zijn de papieren bekers gemaakt van duurzaam FSC-hout en de borden zijn gemaakt van palmbladeren.

Duurzaam schoonmaken
In de keukens van de restaurants van het Safaripark wordt uitsluitend gebruik gemaakt van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen van het keurmerk Ecolab.

Duurzaam voer voor de dieren

Hooi en brok
De dieren in het Safaripark krijgen uitsluitend duurzame hooi en brok gevoerd. Bij de productie van het hooi worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, en wordt er minimaal bemest. Daarnaast worden het hooi en de brok naar het Safaripark vervoerd door vrachtwagens met minimale uitstoot. 

Duurzame vis 
De vis voor bijvoorbeeld de pinguïns is voorzien van het MSC keurmerk, dat staat voor duurzaam gevangen vis van van Marine Stewardship Council (MSC). 
 

Afval scheiden

In Safaripark Beekse Bergen wordt hout, ijzer, puin en plastic afval gescheiden.