Ervaar hoe mooi de natuur is

Duurzaamheid Beekse Bergen

In Beekse Bergen laten we mensen zien en ervaren hoe mooi de natuur is. Om de natuur te beschermen, proberen wij allerlei facetten in onze parken zo duurzaam mogelijk te maken.

Safaripark Beekse Bergen

Safaribussen 

De Safaribussen waar je in Safaripark Beekse Bergen mee op safari kan, rijden op de duurzame en milieuvriendelijke brandstof GTL (Gas To Liquid). GTL is vloeibare dieselbrandstof die op synthetische wijze wordt verkregen uit aardgas. De Safariboten in Safaripark Beekse Bergen, varen op de duurzame en milieuvriendelijke brandstof HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). HVO is een nieuw type dieselbrandstof die gemaakt wordt van afgewerkte plantaardige oliën en restafval. 

Horeca

Duurzaam eten en drinken
In de restaurants van Safaripark Beekse Bergen wordt Puro Fairtrade koffie en Lipton Rainforest Alliance thee geserveerd. Je kunt dus verantwoord en duurzaam genieten van lekkere warme dranken. Ook zijn er andere duurzame producten te verkrijgen in onze restaurants. Zo serveren wij biologische tomatensoep, kroketten en frikandellen. En veel meer van onze producten zijn voorzien van een Fairtrade of Beter Leven keurmerk! 

Duurzame bekers en borden
Alle dranken en al het eten wordt geserveerd in duurzame bekers en op duurzame borden. Zo zijn de papieren bekers gemaakt van duurzaam FSC-hout en de borden van palmbladeren.

Duurzaam schoonmaken
In de keukens van de restaurants van het Safaripark wordt uitsluitend gebruik gemaakt van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen van het EU Ecolabel keurmerk.

Afval scheiden

In Safaripark Beekse Bergen wordt hout, ijzer, puin en plastic afval gescheiden.

Duurzaam voer voor de dieren

Hooi en brok
De dieren in het Safaripark krijgen uitsluitend duurzame hooi en brok gevoerd. Bij de productie van het hooi worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, en wordt er minimaal bemest. Daarnaast worden het hooi en de brok naar het Safaripark vervoerd door vrachtwagens met minimale uitstoot. 

Duurzame vis 
De vis voor bijvoorbeeld de pinguïns is voorzien van het MSC keurmerk, dat staat voor duurzaam gevangen vis van van Marine Stewardship Council (MSC). 

Safari Resort Beekse Bergen

Duurzaam met grondstoffen

Safari Resort Beekse Bergen zorgt ervoor dat zoveel mogelijk grondstoffen die worden ingekocht duurzaam en biologisch zijn. Zo wordt er geen aardgas gebruikt in het Safari Resort en wordt er zuinig omgegaan met water. Waterbesparende kranen en apparatuur die de warmte van het afvalwater recyclet dragen daaraan bij. Daarnaast heeft al het hout dat wordt gebruikt het FSC-keurmerk en zijn de meubels in de accommodaties gemaakt van gerecycled hout. 

Afval scheiden

Samen staan we sterker. Ook jij kunt helpen om stappen te maken naar een beter milieu. Tijdens je verblijf kun je namelijk handig afval scheiden. In de lodges zijn twee afvalbakken aanwezig; één voor plastic, metaal en drankkartons en één voor restafval. Bij de milieustraten op het park kun je terecht om papier en glas af te geven.