Nieuws

Veel jonge dieren geboren in Safaripark Beekse Bergen

woensdag 03 mei 2023

Geboortes
Persberichten
Op safari

Hilvarenbeek, woensdag 3 mei - In april vond er een geboortegolf plaats in Safaripark Beekse Bergen. Bij zes diersoorten zijn er in totaal dertien jongen ter wereld gekomen.

Eén van deze jonge dieren is de banteng. De diersoort wordt met uitsterven bedreigd. Het leefgebied in Azië wordt namelijk steeds kleiner, omdat er palmolie wordt gewonnen in deze gebieden. Daarnaast wordt het dier gehouden als huisdier of er wordt op gejaagd voor de hoorns en het vlees. In het wild paren de runderen ook met andere rundsoorten en daarom gaan de zuivere genen verloren.

Tevens zijn er twee Kaapse buffels geboren. De soort wordt niet bedreigd in het wild, maar er is wel een managementprogramma voor deze diersoort. Het leefgebied wordt steeds kleiner en ook op deze diersoort wordt gejaagd voor de hoorns.

Europese dierentuinen werken samen aan een managementprogramma om een gezonde reservepopulatie voor de bedreigde dieren te behouden.

Verder zijn er ook twee Steppezebra’s, twee Pater Davidsherten, één kameel en vijf Vietnamese sikaherten geboren. De pasgeborenen zijn veelal te vinden op de route van de autosafari. 

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de Beekse Bergen nieuwsbrief.

Geboortes
Persberichten
Op safari
beekse_bergen_safaripark_geboorte_banteng.jpg