Nieuws

Onze neushoornspecialist Lars op werkbezoek in Tanzania

donderdag 23 februari 2023

Persberichten
Op safari

Deze week bezoekt onze curator Lars Versteege Tanzania. Hij is voor alle Europese dierentuinen verantwoordelijk voor het managementprogramma van de breedlipneushoorn. Maar hij zet zich tevens in voor het behoud van de overige neushoornsoorten. Omdat er nog maar weinig neushoorns zijn, wordt er niet alleen binnen de Europese dierentuinen, maar wereldwijd samengewerkt om de vijf nog bestaande neushoornsoorten voor uitsterving te behoeden.

Vanuit deze rol bezoekt Lars samen met twee andere Europese experts van 14 tot en met 25 februari Tanzania. In dit Oost-Afrikaanse land gaat hij langs bij drie natuurreservaten: het Grumeti Game Reserve, Mkomazi National Park en Tarangire National Park.

Wat hij hier gaat doen, vertelt hij zelf in onderstaande video:Vandaag bezocht Lars het Grumeti Game Reserve. Dit park onderzoekt de mogelijkheid om drie puntlipneushoorns vanuit Europese dierentuinen uit te zetten. Lars denkt met ze mee. Hoe dit bezoek ging, vertelt hij hier.Lars ging vandaag langs bij het Mkomazi National Park. Hier zijn een aantal jaar geleden in Europese dierentuinen geboren puntlipneushoorns uitgezet. Deze lopen nu nog afgescheiden van de in het park geboren dieren. Het park wil graag het hek dat de twee groepen uit elkaar houdt verwijderen. Maar het is altijd heel spannend hoe de twee groepen op elkaar reageren. Europese dierentuinen hebben veel ervaring met de introductie van nieuwe dieren aan bestaande groepen. Daarom hebben ze Lars en zijn twee collega's om advies gevraagd.

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de Beekse Bergen nieuwsbrief.

Persberichten
Op safari
beekse_bergen_kaart_tanzania.png