Samen strijden voor een betere wereld

Stichting Wildlife

Educatie en natuurbehoud

​In 1985 is de Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen opgericht met als doelstelling de dreigende sluiting van het Safaripark te voorkomen. Met de eerste verjaardag van de stichting kwam het blijde nieuws dat het Safaripark overgenomen zou worden door Libéma, waarmee de sluiting van het park van de baan was. Sindsdien zijn de doelstellingen en de activiteiten van de stichting veranderd in wat ze nu zijn: educatie en natuurbehoud. Doelstellingen die uitstekend aansluiten bij de doelstellingen van moderne dierentuinen, zo ook van het Safaripark.

logo_stichting_wildlife-2.png

Naamsverandering

In 2004 opende Libéma Dierenrijk in Nuenen en in 2015 nam ze Aquazoo Friesland en ZooParc Overloon over. Omdat de stichting zich ook in deze parken inzet voor natuurbescherming werd op 1 januari 2016 de naam van de stichting officieel veranderd in “Stichting Wildlife”.

Safaripark Beekse Bergen en Stichting Wildlife zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en zetten zich samen in voor een betere wereld. In de Vriendenkraal, die te vinden is op het grote plein direct achter de kassa’s, kunnen bezoekers dieren adopteren, enkele souvenirs zoals olifantenmest voor de tuin kopen en wordt er voorlichting gegeven over natuurbehoudsprojecten. De opbrengsten gaan naar verschillende projecten voor dieren in het wild. Zo zijn er bijvoorbeeld projecten rond leeuwen, cheeta's, okapi’s, chimpansees, gieren en olifanten die worden ondersteund.

Ontdek meer over Stichting Wildlife