Nieuws

Neushoornjong Ravy zet eerste stapjes buiten in Safaripark Beekse Bergen 

donderdag 29 oktober 2020

Geboortes
Persberichten
Op safari
Safari Resort

Hilvarenbeek, 29 oktober 2020 – Neushoornjong Ravy heeft vandaag zijn eerste stapjes buiten gezet. Samen met moeder Sofie mocht het drie weken oude mannetje vandaag het buitenverblijf in Safaripark Beekse Bergen ontdekken. 

Witte neushoorn Ravy werd 7 oktober geboren en kon de afgelopen drie weken samen met zijn moeder in alle rust in het binnenverblijf bijkomen. Het gaat echter zo goed dat vandaag de deuren naar het buitenverblijf even geopend konden worden. De kleine neushoorn liep vrijwel gelijk achter zijn moeder aan mee naar buiten en het duurde niet lang voordat hij lekker door het zand holde.

De deur naar het buitenverblijf zal de komende tijd sporadisch open gaan, vertelt verzorger Kris Jansen. "We letten daarbij op de weersomstandigheden en ook naar de conditie van de grond. Voor zo'n kleine neushoorn is het beter als het niet té modderig is. Verder moet Ravy gewoon ook nog veel slapen en zorgen we er dus ook voor dat hij goed en veel kan rusten."

Fokprogramma 
De witte neushoorn, ook wel de breedlipneushoorn genoemd, valt onder het Europees fokprogramma, waarvan Safaripark Beekse Bergen de coördinator is. Doel van het fokprogramma is het zorgen voor gezonde populaties in dierenparken van in het wild bedreigde diersoorten.

De geboorte van Ravy wil het Safaripark ook benutten om extra aandacht te vragen voor de situatie van neushoorns in het wild. Daarom wordt er extra geld opgehaald in het Safaripark voor Stichting Wildlife, dat bijdraagt aan de projecten van International Rhino Foundation en Save the Rhino.  

Stropers 
De witte neushoorn komt voor in onder andere Zuid-Afrika, Mozambique, Zambia en Kenia, waar de soort als 'kwetsbaar' staat aangemerkt. Hun natuurlijke leefgebied verdwijnt door onder meer overbevolking. Maar ook stropers die jacht maken op de hoorns vormen een bedreiging.

Geboortes
Persberichten
Op safari
Safari Resort