Nieuws

Zeeleeuwen ontdekken de watergangen van Safaripark

woensdag 11 oktober 2017

Persberichten
Op safari

De zeven Californische zeeleeuwen die sinds april in het Safaripark verblijven, ontdekten deze week voor het eerst de wateren van Europa's grootste zeezoogdierenverblijf. De dieren zijn inmiddels allemaal gewend aan hun vaste voeder- en schuilplaats, waardoor de verzorgers het nu aandurfden ze alle watergangen in het Safaripark te laten ontdekken. Vrijwel meteen gingen de zeeleeuwen op ontdekkingstocht door de ruim tien hectare aan watergangen.   

Bezoekers van het Safaripark kunnen de zeeleeuwen vanaf nu op meerdere plaatsen in het park bewonderen: vanaf de boot tijdens een bootsafari, langs de wandelsafari of tijdens een educatieve voederpresentatie op het strand aan de rand van het Kongoplein.

Zeeleeuwen en zeeberen

Naast de zeven Californische zeeleeuwen verwacht het Safaripark over een aantal jaar ook Zuid-Afrikaanse zeeberen te verwelkomen in het gebied. Dat kan niet meteen, omdat zeeberen moeilijker te trainen zijn. Bij zeezoogdieren is een dagelijkse training zeer belangrijk. Met name om medische controles uit te kunnen voeren is het van groot belang dat de dieren gewend zijn aan hun verzorgers en hun aanrakingen. De zeeleeuwen in het Safaripark zijn al getraind voor deze medische doeleinden (zoals bloedprikken en gebitscontrole) en bij zeeleeuwen in het algemeen is het niet heel lastig om ze te trainen. Bij Zuid-Afrikaanse zeeberen is dit moeilijker maar ze zijn wel snel geneigd om gedrag van andere dieren over te nemen. Daarom ontdekken de zeeleeuwen nu eerst de ruime watergangen in Safaripark Beekse Bergen.

Plastic soup

Safaripark Beekse Bergen heeft rondom de vaste voeder- en schuilplaats van de zeeleeuwen een interactieve educatie rondom de plastic soup gemaakt. De grote afvaleilanden die op de oceaan drijven zijn een enorme bedreiging voor zee(zoog)dieren. Voor zeeleeuwen, die voornamelijk in kustgebieden leven, is het zwerfafval op de stranden een groot gevaar. Onder andere tijdens de educatieve voederpresentaties wordt aandacht besteed aan deze problematiek. 

Bestel tickets met korting

zeeleeuw-beekse-bergen.jpg