De neushoornvlakte is vernieuwd!

De nieuwe neushoornvlakte is geopend! Kom jij kijken?

Na de aanleg van het nieuwe verblijf voor de zwarte neushoorns in 2021 is dit najaar ook de neushoornvlakte van de witte neushoorns vernieuwd.

Sinds 2006 is de neushoornvlakte onderbroken door de aanleg van een dijk. Over deze dijk liep de wandelsafari. De twee 'oude' neushoornvlaktes zijn samengevoegd tot één vlakte waardoor er voor de witte neushoorns, ook wel de breedlipneushoorns genoomd, een leefgebied is ontstaan van vijf hectare.

Wil je alles weten over deze vernieuwing? Op deze pagina nemen we je mee door het hele proces van schets tot opening.

Vanuit het oogpunt van ontwerper Rick Merkx

Rick Merkx, ontwerper van de vernieuwde neushoornvlakte, vertelt je graag meer over het ontwerpproces en de weg naar realisatie. Wat komt er allemaal kijken bij zo’n grootschalige verbouwing? Wat zijn de uitdagingen in de aanleg van het landschap? En hoe wordt de beleving op de wandelsafari nog mooier? Rick geeft je er graag antwoord op.

Lees het hele verhaal

safaripark_beekse_bergen_ontwerper_neushoornvlakte_uitzicht.png

De nieuwe neushoornvlakte is geopend!

Op zondag 23 oktober konden de breedlipneushoorns het nieuwe gebied in gebruik nemen. De neushoorns worden vergezeld door elandantilopen, Watusirunderen en blesbokken. Bekijk de beelden van de eerste kennismaking met hun nieuwe gebied!

Ook een nieuw verblijf voor de springbokken

De springbokken hebben hun eigen gebied gekregen in het voormalige pelikanenverblijf. Hier is een savannelandschap gecreëerd met veel zonplekken. Daar houden de springbokken van! 

Safaripark Beekse Bergen is één van de weinige dierentuinen in Europa waar springbokken worden gehouden en waar bovendien jongen worden geboren. In de toekomst kun je deze mooie soort dus nog beter zien vanaf de wandelsafari.

Ontdek de springbok

safaripark_beekse_bergen_springbokken_gras.jpg

Een nieuw leefgebied voor alle bewoners van de neushoornvlakte

beekse_bergen_safaripark_bootsafari_savanne_water_voorjaar.jpg

Tijdens de vernieuwing is de grote dijk die de neushoornvlakte in tweeën splitste afgebroken, waardoor er een wijds uitzicht over de savanne is ontstaan. Vanaf het nieuwe wandelpad sta je oog in oog met de witte neushoorns, elandantilopen, Watusirunderen en blesbokken. Een deel van de savanne is speciaal geschikt gemaakt voor het introduceren van nieuwe dieren of om pasgeboren kalfjes samen met hun moeder rustig te laten wennen aan de buitenlucht. De ervaring leert dat we hiermee als coördinator van deze diersoort in Europa nog sterker kunnen bijdragen aan het behoud van de witte neushoorn.

Dierenwelzijn is voor Beekse Bergen ontzettend belangrijk. Gedurende de werkzaamheden is er continu rekening gehouden met het welzijn van de dieren. De witte neushoorns krijgen nu de tijd om te wennen aan het vernieuwde verblijf.

Meer informatie