Veelgestelde vragen in verband met de brand op Vakantiepark Beekse Bergen

Update Vakantiepark Beekse Bergen

Laatste update 23.06.2021 – 16:45 uur.

Er zijn op dit moment veel vragen met betrekking tot de brand op Vakantiepark Beekse Bergen. Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen en antwoorden daarop.

 

Wat is er gebeurd?
Er is op woensdagochtend 16 juni brand uitgebroken in het centrumgebouw van Vakantiepark Beekse Bergen.

Wat zijn de gevolgen van de brand bij Vakantiepark Beekse Bergen?
Er vinden nu sloopwerkzaamheden plaats, ten behoeve van het nablussen zodat er straks gestart kan worden met de wederopbouw van het centrumgebouw.

Zijn er gewonden en is er gevaar geweest voor de aanwezigen gasten op het Vakantiepark?
Nee, de gasten zijn nooit in gevaar geweest. Daarnaast zijn er geen middelen vrijgekomen waardoor er extra maatregelen genomen moesten worden. Ook was evacuatie niet nodig.

Zijn Safaripark Beekse Bergen en Speelland geopend?
Ja, het Safaripark en Speelland zijn gewoon geopend.

Hebben de dieren van het safaripark last gehad van de brand?
Nee, de dieren hebben geen last gehad van de brand. Enkele diersoorten zijn uit voorzorg wel naar hun binnenverblijf gebracht.

Welke faciliteiten zijn er op het Vakantiepark nu niet te gebruiken?
In de Afrika Club waren een restaurant, een bar, het zwembad en een supermarkt gevestigd. Het streven is om hier zo spoedig mogelijk een tijdelijke oplossing voor te regelen. Bij Event Center Beekse Bergen is zelfs al een tapas restaurant opgezet waar je van 16:30 tot 18:30 uur of van 19:00 tot 21:00 uur van een all-in arrangement kunt genieten. Reserveren kan via de Beekse Bergen app. Het Event Center is vanaf Afrika Club 20 minuten lopen of 5 minuten met de auto. Op de gedeelde parkeerplaats van Speelland en Event Center kan gratis geparkeerd worden.

Daarnaast kunnen gasten van Vakantiepark Beekse Bergen tijdelijk op het Safari Resort Beekse Bergen gebruikmaken van de faciliteiten, zover de capaciteit dit toelaat in verband met de RIVM-richtlijnen. We vragen hier om je begrip. Tevens kunnen gasten van het Vakantiepark bij de Market van Safari Resort terecht voor levensmiddelen en verzorgingsproducten.

Is er straks nog wel horeca?
Ja, vanaf donderdag 17 juni zijn er diverse voorzieningen. Bij Event Center Beekse Bergen is zelfs al een tapas restaurant opgezet waar je van 16:30 tot 18:30 uur of van 19:00 tot 21:00 uur van een all-in arrangement kunt genieten. Reserveren kan via de Beekse Bergen app. Het Event Center is vanaf Afrika Club 20 minuten lopen of 5 minuten met de auto. Op de gedeelde parkeerplaats van Speelland en Event Center kan gratis geparkeerd worden.

Is het tapas restaurant vol? Dan kun je terecht bij een van de foodtrucks op het vakantiepark terrein of tijdelijk gebruik maken van de horeca faciliteiten op Safari Resort Beekse Bergen.

Is er een winkel?
Er komt zo snel mogelijk een tijdelijke oplossing voor de winkel. In de tussentijd kunnen gasten van het Vakantiepark terecht bij de winkel op het Safari Resort.

Is er animatie?
Het animatieprogramma gaat door en zal plaatsvinden op het sportveld.

Is er compensatie voor de gasten van het Vakantiepark Beekse Bergen?
Wij zullen de desbetreffende gasten hierover informeren per mail.

Kan mijn verblijf op Safari Resort Beekse Bergen doorgaan?
Safari Resort Beekse Bergen is gelegen naast Vakantiepark Beekse Bergen, dit zijn twee verschillende parken met ieder eigen faciliteiten. Er is geen brand geweest bij Safari Resort Beekse Bergen, daarom zijn er geen gevolgen voor je verblijf en kun je alle faciliteiten gebruiken. Bekijk hier wat er mogelijk is tijdens je verblijf op Safari Resort Beekse Bergen. 

Kan ik zwemmen in het Victoriameer op het Vakantiepark? 
Jazeker, zowel op Vakantiepark Beekse Bergen als op Speelland Beekse Bergen geldt een positief zwemadvies. Je kunt er veilig zwemmen.

Wat is de status van de voorziening zoals elektra, water etc.?
Nutsvoorzieningen (elektra, water en gas) en kabel/internet zijn reeds opgelost. Mocht je onverhoopt hierin problemen ondervinden kun je dit melden bij de receptie van Vakantiepark Beekse Bergen.

Wat te doen bij gezondheidsklachten?
Voor gasten is het advies om bij mentale of fysieke klachten contact op te nemen met de GGD of jouw eigen huisarts.