Het was een fantastisch jaar

Dit was Beekse Bergen in 2017

Beekse Bergen heeft een fantastisch jaar achter de rug! Met ontzettend veel geboortes, nieuwe diersoorten en de bouw van het Safari Resort, kijken we terug op een jaar vol hoogtepunten.

De eerste geboorte van het jaar

Het jaar 2017 begon goed voor Beekse Bergen met de geboorte van een Kaapse buffel! Op 1 januari werd na een draagtijd van 11 maanden Josephine geboren. Hiep hiep hoera!

Drie giraffes geboren in één maand

Het Safaripark werd aangenaam verrast met de geboorte van 3 girafjes. Op 3 januari werd de eerste geboren, Milo, gevolgd door Jamelia en Amina.

BEKIJK ALLE GEBOORTES

Jachtluipaardvijfling geboren

Na een draagtijd van zo'n 90 dagen is jachtluipaard Kate op 2 februari bevallen van vijf welpjes! Slechts 15% van alle geboortes van jachtluipaarden in Europese dierentuinen bestaat uit een vijfling. Super bijzonder dus! Het gaat om drie mannetjes en twee vrouwtjes: Luna, Tazi, Sami, Tamu en Silas

In maart mocht de vijfling voor het eerst naar buiten. Nadat de eerste welp meteen met moeder Kate mee naar buiten rende, durfden de andere welpjes na een tijdje ook voorzichtig op onderzoek uit te gaan. 

MEER OVER DE JACHTLUIPAARDJES

De geboorte van Faraji en Kipenzi

Op 4 april werd het Safaripark blij verrast met twee hyena pups. Gevlekte hyena Kaidi was in haar eigen gegraven hol bevallen van Faraji en Kipenzi. Met de komst van deze twee jongen zijn er in totaal 7 gevlekte hyena's in het Safaripark. Dit maakt het nu de op één na grootste groep van gevlekte hyena's in Europese dierentuinen.

De beste dierentuin van Nederland

13 april is het Safaripark tijdens de uitreiking van de Diamond Themepark Awards winnaar geworden van de publieksprijs 'Beste Dierentuin van Nederland'! Dit is de tweede keer op rij dat het Safaripark deze prijs wint. Hoera!

Meer info + Safari Report

Safari Resort is een feit

Op dinsdag 9 mei werd bekendgemaakt dat Beekse Bergen zal worden uitgebreid met het Safari Resort. Hier kunnen gasten vanaf april 2018 overnachten in luxe lodges, boomhutten en avontuurlijke safaritenten omringd door bijzondere diersoorten. 

Op het Safari Resort vind je naast savannes, bosgebieden en allerlei dieren ook een groot centrumgebouw, Karibu Town. Daar kunnen gasten genieten van een heerlijk diner in Restaurant Moto met een spectaculair uitzicht over de savanne. Liever iets actiefs? Ga dan bowlen in Pamoja Lounge of zwemmen in Maji Springs. 

Bekijk alles over het Safari Resort

Secretarisvogels geboren

Woensdag 24 mei zijn voor het derde jaar op rij secretarisvogel kuikens uit hun ei gekropen. Dit zijn unieke geboortes, omdat er wereldwijd jaarlijks slechts een tiental secretarisvogels uit het ei kruipen. Dit jaar waren het er zelfs 3! 

BEKIJK HET NIEUWSBERICHT

Drieling leeuwen geboren

Op 27 juni is leeuwin Mariska bevallen van een drieling: Rhaya, Nala en Sarabi. Na 2,5 maand mochten de welpjes eindelijk naar buiten. Even was het spannend, maar eenmaal buiten werd er enthousiast gerend en gespeeld.

Bekijk alle leeuwen-updates

Welkom zeeleeuwen!

In oktober ontdekten de zeven Californische zeeleeuwen hun nieuwe verblijf van 10 hectare groot. Bezoekers kunnen de zeeleeuwen bewonderen tijdens de boot- en wandelsafari en tijdens de voederpresentatie. 

Ontdek alles over de zeeleeuwen