Nieuws

In natuur bedreigde Grévy zebra-veulen geboren in Beekse Bergen 

dinsdag 22 december 2020

Geboortes
Persberichten
Op safari
Safari Resort

Hilvarenbeek, 22 december 2020 – Heuglijk nieuws vanaf de savannes van Safaripark Beekse Bergen. Daar loopt namelijk sinds kort een Grévy zebra-jong rond. Lara is het eerste Grévy zebra-veulentje dat in de afgelopen twaalf maanden is geboren in het Hilvarenbeekse wildlifepark. 

Zowel moeder Melanie als Lara maken het goed. Het nieuwsgierige veulentje is druk bezig om onder het toeziend oog van haar moeder de savanne in Beekse Bergen te ontdekken. Lara is pas de derde Grévy zebra die in de afgelopen twaalf maanden in Nederland werd geboren. Safaripark Beekse Bergen is één van de drie Nederlandse dierentuinen waar deze zebrasoort te zien is. 

De Grévy zebra is een bedreigde diersoort en daarom is er een fokprogramma voor deze zebrasoort. Deze diersoort leeft alleen in Ethiopië en Kenia, en is te herkennen aan zijn dunnere strepen die niet doorlopen op de buik. In Safaripark Beekse Bergen zijn ook Grant zebra's te zien. Deze zebrasoort wordt, ondanks het afnemende aantal, nog niet met uitsterven bedreigd. In de afgelopen twaalf maanden werden er vier Grant zebra's geboren in de dierentuin in Hilvarenbeek.

Geboortes
Persberichten
Op safari
Safari Resort