Nieuws

Beekse Bergen en Stichting Wildlife zetten zich in voor drie lokale projecten 

donderdag 04 november 2021

Geboortes
Persberichten
Op safari

Safaripark Beekse Bergen zet zich middels Stichting Wildlife in voor verschillende natuurbeschermingsprojecten en –organisaties, zoals bijvoorbeeld het Lemur Rescue Center en Red Panda Network. Recent zijn daar drie lokale projecten bijgekomen. Het gaat om stichting Vleermuisopvang Oss, ZwarteBij.org en De Fûgelhelling. 

De Vleermuisopvang Oss vangt jaarlijks rond de vijftig vleermuizen op. Het gaat hierbij om jonge dieren die hun moeder zijn kwijtgeraakt en om gewonde dieren. De opgeknapte vleermuizen worden weer uitgezet in de natuur. 

ZwarteBij.org 
Zwartebij.org is een jonge bijenteeltorganisatie uit Limburg. De organisatie zet zich in voor de zwarte bij, de nog enige inheemse honingbijensoort in Nederland en een soort die ernstig bedreigd wordt. ZwarteBij.org heeft als doelstellingen de conservatie, teelt, selectie, promotie van en de educatie over de inheemse zwarte bij en de ontwikkeling van een duurzame imkerij. Daarnaast biedt de organisatie imkers de mogelijkheid om zichzelf bij te scholen. 

De Fûgelhelling 
De Fûgelhelling biedt sinds 1975 hulp aan zieke, gewonde, verzwakte en ouderloze inheemse vogels en zoogdieren. Jaarlijks worden ongeveer 10.000 dieren opgevangen, die vaak door direct of indirect menselijk handelen letsel oplopen. De Fûgelhelling vangt de dieren op en behandelt ze. Het uiteindelijke doel van het opvangcentrum is om de dieren weer vrij te laten in hun natuurlijke omgeving.   

Wil je meer weten over Stichting Wildlife? Klik dan hier.  

Geboortes
Persberichten
Op safari