Nieuws

Behind the scenes bij het Safari Resort

dinsdag 30 januari 2018

Persberichten
Safari Resort

Update 30 januari

Hoera! Vandaag is de bouwfase van het Safari Resort afgerond. Dit betekent dat alle accommodaties staan en we nu gaan beginnen aan de afrondende fase. Alle schilderingen en de inrichting moeten nu worden gedaan in en op de accommodaties. Onderstaande timelapse video laat zien hoe al die lodges worden gebouwd. Weer of geen weer, wij bouwen gestaag door!

Update 28 september

Momenteel wordt er nog volop gewerkt, maar er is al genoeg te zien van het toekomstige Safari Resort. Ranger Stijn neemt je mee naar het plek waar het op dit moment allemaal gebeurt en geeft een exclusieve kijkje behind the scenes.

Altijd al willen weten hoe groot het Safari Resort precies is? Of op welke afstand de leeuwen daadwerkelijk van je lodge zitten? Stijn geeft antwoord op al deze vragen en laat je zien hoe een lodge er van binnen uit ziet! Wist je bijvoorbeeld al dat het interieur van de lodges is geïnspireerd op vier Afrikaanse stammen? Bekijk onderstaande video en beleef de exclusieve behind the scenes bij Safari Resort Beekse Bergen!

Ontdek het Safari Resort

Geïnspireerd op vier Afrikaanse stammen

Zowel het in- als exterieur van de lodges op het Safari Resort zijn geïnspireerd op vier Afrikaanse stammen. Op verschillende manieren komen kenmerken van de stammen terug in de lodges. 

Himba
De Himba is een bevolkingsgroep in het noordwesten van Namibië. Zij leven in een deel van de regio Kunene, ook wel: 'Kaokoveld'. Kaokoveld is een droog en onherbergzaam gebied waar de Himba’s leven als nomaden. Voor de Himba’s is hun uiterlijke verschijning erg belangrijk. Aan het uiterlijk van de Himba kun je hun plaats in de groep en de fase van hun leven zien. Himba-vrouwen wassen zich niet, maar smeren zich in met 'otjize', een mengsel van geitenvet, kruiden en oker. Hierdoor krijgen de vrouwen de typische rode kleur. Invloeden van de Himba komen terug in de Groepslodges, bijvoorbeeld de muren van klei met aardse, bruinrode tinten. 

Gurunsi
De Gurunsi is een volk dat bestaat uit verschillende etnische groepen. Deze groepen leven samen op de grens van Ghana en Burkina Faso. Ze leven nog zeer traditioneel zonder water of elektriciteit. Net als bij de Ndebele worden de huizen bij deze tribe beschilderd met geometrische figuren. De Gurunsi gebruiken echter alleen de kleuren zwart, rood en wit. Deze schilderingen zijn religieus en spiritueel en bieden bescherming aan de bewoners en hun huizen. In de Lodge en de Lodge Plus komen invloeden van de Gurunsi terug, bijvoorbeeld de geometrische figuren in het interieur. 

Ndebele
De Ndebele is een volk in Zuid-Afrika die tot enkele eeuwen geleden bij de Zoeloes hoorde.  De Ndebelevrouwen staan bekend om hun ambachtelijke vaardigheden, zoals kralenwerken en kleurrijke geometrische huisschilderingen. De vrouwen dragen een zwaar schort geborduurd met kralen, een felgekleurde deken en metalen ringen rondom haar nek en enkels. Deze metalen ringen geven aan dat zij getrouwd is en het aantal ringen geeft aan hoe rijk haar man is. De felle kleuren die de Ndebele kenmerken, komen terug in de Kidslodges.

Mursi
De Mursi is een bevolkingsgroep in Zuidwest-Ethiopië en bestaat uit ongeveer vijfduizend personen. Het is afhankelijk van het seizoen of zij veehoeders of landbouwers zijn. In Ethiopië wordt voornamelijk Amhaars gesproken, maar de Mursi hebben een eigen taal. De Mursi versieren hun lichamen met strepen van as en witte verf. Ook het gezicht wordt versierd met een streep van het voorhoofd naar de kin en grote witte cirkels rondom de ogen. Vrouwen dragen lipschotels met gemiddeld een diameter van 7 centimeter. Invloeden van de Mursi komen terug in het interieur van de Lodge en de Lodge Plus.

Ontdek de accommodaties

Bovenstaande foto's zijn een sfeerimpressie van de Afrikaanse stammen. De kenmerken zijn niet letterlijk overgenomen, maar als inspiratie gebruikt.  

interieur-lodge-gurunsi-woonkamer-safari-resort.jpg