Nieuws

Bezoekers staan oog in oog met pinguïns en ringstaartmaki's in nieuw doorloopgebied 'Edge of Africa'!

vrijdag 15 juni 2018

Persberichten

Safaripark Beekse Bergen opent vanaf morgen 'Edge of Africa', een nieuw gebied aan de rand van het Safaripark waar bezoekers letterlijk tussen de pinguïns en ringstaartmaki's kunnen wandelen. Gisterenavond kregen abonnementhouders van Beekse Bergen een 'sneak preview' van het gebied.

edge-of-africa-ringstaartmaki's.jpg

edge-of-africa-pinguïns.jpg

In het groene gebied wonen ringstaartmaki's. Via diverse touwen kunnen zij zich door het hele gebied verplaatsen. Er is er ook ruimte gemaakt waar dagelijks educatieve voederpresentaties met de ringstaartmaki's zullen worden gegeven. Binnenkort komen er naast de ringstaartmaki's ook rode vari's in het gebied te wonen. In het ruime pinguïnverblijf is een groot strand met mooie waterpartijen aangelegd. 
  
Aandacht voor bedreigingen van ringstaartmaki's en pinguïns
In het gebied wordt ook een onderzoekscabin gerealiseerd. Deze onderzoekshut wordt ingericht met allerlei educatieve middelen die de uitdagingen weerspiegelen die rangers momenteel hebben op Madagskar bij het beschermen van de maki's en hun leefgebied. Ook bij de pinguïns wordt middels thematisering een link gelegd naar de bedreigingen van de pinguïns in de natuur, zoals overbevissing, olierampen en het verdwijnen van broedstranden (worden privéstranden).  

50 jaar Beekse Bergen
Dit jaar viert Beekse Bergen haar 50-jarig bestaan. Ter ere hiervan is onlangs het unieke Safari Resort geopend, maar ook in het Safaripark is dit jaar flink geïnvesteerd. Vorige maand opende het Safaripark een volledig nieuw entreeplein en een groot gorilla-eiland met naastgelegen educatieve coltanmijn. En met de komst van het doorloopgebied 'Edge of Africa' is het park nóg een voor bezoekers bijzondere ervaring rijker.