Nieuws

Bouw van nieuw centrumgebouw op Lake Resort Beekse Bergen gestart 

dinsdag 30 november 2021

Persberichten

Op Lake Resort Beekse Bergen wordt sinds enkele weken hard gewerkt aan de bouw van het nieuwe centrumgebouw. Het nieuwe gebouw komt op dezelfde plek als de voorganger, dat in juni door brand werd verwoest.  

In het nieuwe pand, dat wordt gebouwd rond de thema's strand, natuur en water, keren de supermarkt, het restaurant, het zwembad, de snackbar en de verhuurbalie van fietsen en boten terug. Daarnaast komen er nog een animatieruimte met podium, indoorspeeltuin en multifunctionele zaal. Ook de receptie, die nu nog aan het begin van het Lake Resort zit, komt in het nieuwe gebouw.  

Prachtige opvolger 
“De brand in juni was echt een enorme klap", vertelt general manager Maikel Claassens. “We hadden net een renovatie achter de rug en het pand was helemaal klaar voor het zomerseizoen. Maar dit nieuwe gebouw gaat een waardige opvolger worden, met lichte ruimtes en een moderne receptie.” 

In het nieuwe gebouw, waar gasten vanaf het terras direct het strand op lopen, wordt gebruik gemaakt van veel natuurlijke elementen. “Het zal hierdoor heel goed aansluiten op de beleving in het park, dat draait om Afrika, water en strand", aldus Claassens. "Ook het zwembad heeft echt een upgrade gekregen. Het is ongeveer even groot, met uiteraard weer een glijbaan. Maar er is ook een deel met stroomversnelling, er is een speeldeel voor kleine kinderen en komt een apart bad waarin gasten kunnen baantjestrekken."

De ligging aan het Victoriameer wordt nog sterker benadrukt dan eerst. “Niet alleen komt er een groot terras aan het water met lounge-gedeelte. In het pand wordt straks bovendien veel gebruik gemaakt van glas, zodat het meer vanuit alle kanten goed te zien zal zijn.”  

Logischer 
Het nieuwe gebouw komt exact op de plek van de oude centrumlocatie. Het is, ondanks dat er meerdere functies bij komen, ongeveer even groot. Claassens: “We delen het alleen logischer in." 

Tot de bouw gereed is kunnen gasten gebruik maken van voorzieningen op het naastgelegen Safari Resort en Safaripark. Ook is er een tijdelijke snackcounter en kunnen gasten een duik nemen in een zwembad in de omgeving. In december en januari kunnen ze ook schaatsen op de tijdelijke schaatsbaan op het Safari Resort. Het nieuwe centrumgebouw zal naar verwachting voor de zomer in gebruik genomen kunnen worden.  

 

Persberichten