Nieuws

Cheeta Kate overleden 

vrijdag 19 november 2021

Persberichten
Op safari

Tot onze grote spijt hebben wij afscheid moeten nemen van cheeta Kate. Ze had last van nierfalen, waardoor ze steeds verder achteruitging. 

Omdat er geen uitzicht was op verbetering van de situatie, en om verder lijden te voorkomen, heeft de dierenarts besloten om Kate in te laten slapen. Kate is 11 jaar geworden, een normale leeftijd voor een cheeta. 

Kate is moeder van in totaal dertien cheeta's, waaronder drie die eerder dit jaar geboren werden. Ook is ze de adoptiemoeder van de welpjes van cheeta Sara. Het jongste zestal maakt het goed. Ze zijn flink gegroeid. 

Pikachu, Onix, Jynx, Ajabu, Nyah en Bomani blijven met zijn zessen in het huidige cheeta-verblijf. Uiteraard zullen de verzorgers hen goed in de gaten houden. “Kate was een fantastische moeder en deze jongen hebben dankzij haar een goede start gekregen. Ze drinken al een tijdje geen melk meer en eten inmiddels volop vlees. We houden ze uiteraard in de gaten, maar we verwachten dat ze alle zes goed en gezond op zullen groeien", aldus hoofd dierverzorger Kris Jansen.  

Kate verbleef sinds 2012 in Safaripark Beekse Bergen. Wij zullen haar missen.

Persberichten
Op safari