Nieuws

Dhr. Lips ontvangt provinciepenning en het ereburgerschap tijdens opening Safari Resort

donderdag 19 april 2018

Persberichten
Safari Resort

Onder grote belangstelling van pers en publiek is gisteren Safari Resort Beekse bergen officieel geopend. Tijdens de opening werd dhr. Lips, directeur en grootaandeelhouder van Libéma, compleet verrast door dhr. Pauli, gedeputeerde economie van de provincie Noord-Brabant, die hem de provinciepenning en daarmee het ereburgerschap van de provincie Noord-Brabant toekende. Samen met dhr. Van der Vloed (Algemeen directeur Philips Lighting Benelux) en dhr. Palmen (burgemeester van Hilvarenbeek) openden zij vervolgens Safari Resort Beekse Bergen officieel met een druk op de openingsknop om de savannes voor het eerst magisch te verlichten. 

De realisatie van Safari Resort Beekse Bergen vergde een investering van een kleine 100 miljoen euro. In een gebied van 42 hectare is het resort gerealiseerd. Gasten verblijven er in luxe lodges, safaritenten en boomhutten verspreid langs savannes en bosgebieden met de meest bijzondere dieren. Niet alleen overdag, ook in de avond genieten gasten van een spectaculair uitzicht vanaf het terras van hun accommodatie. Philips Lighting heeft bijzonder mooi licht weten te creeëren wat 's avonds subtiel de bomen op de savannes verlicht. Frank van der Vloed: “Hoe verlicht je ’s avonds een savanne, hoe creeer je maanlicht waarbij dieren zich prettig voelen? Dat was voor ons een compleet nieuwe uitdaging en we zijn er in geslaagd dit te realiseren. Met energiezuinige ledverlichting waarmee veel verschillende lichtsettings kunnen worden gemaakt. Het eindresultaat is een unieke beleving en ik hoop dat veel mensen ervan zullen gaan genieten.”
  
Versterking verblijfstoerisme en werkgelegenheid in Brabant
Met deze uitbreiding waarborgt Libéma de unieke en hoogwaardige dag- en verblijfsrecreatieve in Nederland. Het resort is innovatief en duurzaam gebouwd volgens het cradle to cradle (C2C) principe, all-electric. De komst van het resort versterkt het (meerdaagse) verblijfstoerisme en de werkgelegenheid in Brabant. Gedeputeerde economie van de provincie Noord-Brabant, Bert Pauli: ‘De vrijetijdssector van Brabant zit in de lift. De provincie weet sinds een aantal jaren meer bezoekers te trekken, die langer blijven en meer besteden. Nieuw aanbod, zoals dit bijzondere vakantieverblijf, geeft daaraan een extra impuls. Het genereert inkomsten voor de vrijetijdssector, toeleveranciers en aanverwante sectoren zoals cultuur.’
  
Ecologische hoofdstructuur
Gedurende de ontwikkeling van Safari Resort Beekse Bergen stond het landschappelijk raamwerk centraal. In nauwe samenwerking met Stichting Milieufederatie Brabant is een plan gemaakt om de ecologische hoofdstructuur van het gebied te behouden en beschermen. De natuur- en landschapswaarden zijn van essentieel belang voor het in stand houden van een attractief en recreatief klimaat.

Eerste gasten 
Safari Resort Beekse Bergen ontvangt, na een feestelijk openingsweekend voor genodigden, haar eerste gasten op maandag 23 april. Meer informatie over Safari Resort Beekse Bergen vind je hier.  

dhr.-lips-ontvangt-provinciepenning-en-het-ereburgerschap-van-noord-brabant-5.jpgfullscreen