Nieuws

Beschuit met muisjes in Safaripark Beekse Bergen: drie dieren geboren

dinsdag 09 maart 2021

Geboortes
Persberichten
Op safari

Hilvarenbeek, 9 maart 2021 – In Safaripark Beekse Bergen zijn drie jongen ter wereld gekomen. Het gaat om een banteng, Kaapse buffel en zwarte paardantilope.

Bantengmannetje Bono kwam op 3 maart ter wereld en maakt het goed, zo vertelt dierverzorger Rolf Veenhuizen. Safaripark Beekse Bergen is één van de drie dierentuinen in Nederland waar bantengs, een bedreigde rundersoort, te zien zijn. De komende tijd zal Bono nog op stal verblijven, totdat hij groot genoeg is om mee de savanne op te gaan.

Omgeving vernield
De banteng komt voor in Myanmar, Thailand, Indochina en op Borneo, Java en Bali. “De leefomgeving van deze diersoort wordt vernield door het winnen van palmolie. Daarnaast wordt er ook op de banteng gejaagd en in hun leefgebied worden ze vaak als huisdier gehouden. Met de geboorte van Bono werkt het Safaripark mee aan het fokprogramma van de banteng en we zijn dan ook blij met zijn komst", zegt Veenhuizen. 

Suus en Kato 
Afgelopen week kon er in Safaripark Beekse Bergen nog meer beschuit met muisjes gegeten worden. Bij de Kaapse buffels en zwarte paardantilopen kwamen respectievelijk Kato en Suus ter wereld. Het wildlifepark in Hilvarenbeek is de enige plek in Nederland waar deze dierensoorten te zien zijn. “Ook Suus en Kato maken het goed. Suus is op de vlakte geboren, maar blijft, net als Bono, nog even op stal. Kato was een flinke meid en zij mag inmiddels al mee naar buiten", aldus Veenhuizen.

kaapse-buffel-kato.jpg

antilope-suus-1.jpg

 

Geboortes
Persberichten
Op safari