Nieuws

Eerste editie 'Africa by Light' groot succes!

donderdag 14 januari 2016

Persberichten
Op safari

Het avondevenement ‘Africa by Light’ van Safaripark Beekse Bergen heeft tijdens de eerste editie al meer dan 30.000 bezoekers getrokken. Komend weekeinde is het lichtfestival voor het laatst te bezoeken. Een vervolg is meer dan waarschijnlijk…

Safaripark Beekse Bergen brak in 2015 – mede dankzij Africa by Light – het bezoekersrecord aller tijden. Noteerde het park in Hilvarenbeek vorig jaar nog een record van 875.000 bezoekers; in 2015 kwam het totaal aantal bezoekers uit op 925.000.

Het avondevenement ‘Africa by Light’ blijkt voor Safaripark Beekse Bergen dus een schot in de roos. "Natuurlijk hebben we in december veel geluk gehad met het weer, maar 30.000 bezoekers is een aantal waar we vooraf van droomden. Ons doel was in eerste instantie om een basis te leggen voor een jaarlijks terugkerend winteravondevenement. In die opzet zijn we uitstekend geslaagd. De samenwerking met China Light is ons uitstekend bevallen. We gaan dus zeker in gesprek om eind 2016/begin 2017 weer iets moois neer te zetten. De fundering is gelegd en er zijn al veel ideeën om het nog mooier en leuker te maken. Hoe en in welke vorm precies, daar zijn we nog niet over uit. Maar we zouden wel gek zijn als we dit niet verder zouden oppakken en uitbouwen. Bezoekers reageren namelijk superenthousiast op hetgeen we hier neer hebben gezet,"aldus parkmanager Niels de Wildt.

Betoverend

Safaripark Beekse Bergen verandert tijdens ‘Africa by Light’ in een feeëriek verlicht en kleurrijk wandeldomein. De honderden - vaak metershoge - lichtobjecten langs de inmiddels 2,5 kilometer lange route op de wandelsafari zorgen voor een betoverende sfeer. Van leeuwen tot neushoorns en van Afrikaanse taferelen tot prachtige lampionnen: het ziet er fantastisch uit. Het Afrikadorp biedt dankzij de aanwezigheid van horeca, entertainment, een grote kerstboom en kampvuren nog meer winterse gezelligheid. Daarnaast is het voor bezoekers mogelijk om in de ‘slaapkamers’ van de chimpansees, de neushoorns en de olifanten te kijken. De andere dieren liggen dan al op één oor en krijgen niets mee van het supersfeervolle Africa by Light.

Moodmovie

Op de Facebook-pagina van Africa by Light is een ‘moodmovie’ te zien die een goed beeld geeft van wat bezoekers van deze bijzondere lichtjessafari kunnen verwachten. Het filmpje is ook te zien op YouTube.

Laatste kans

Wie nog naar ‘Africa by Light’ wil, moet snel zijn! Safaripark Beekse Bergen is voor ‘Africa by Light’ nog tot en met 17 januari geopend van 17.00 tot 21.00 uur. Overdag is het park te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden. ’s Avonds gaan de lichtjes aan en krijgt ‘Africa by Light’ ruim baan.

Persberichten
Op safari
safaripark-africa-by-light-gorilla.jpg