Nieuws

Het eerste gedeelte van het entreeplein geopend!

donderdag 26 april 2018

Op safari

Zaterdag 21 april is het eerste gedeelte van het nieuwe entreeplein van het Safaripark geopend voor publiek. Via de vernieuwde ingang kom je meteen terecht op het nieuwe plein, waar een geheel nieuw en gethematiseerd toiletgebouw is gevestigd. De souvenirwinkel is nog in ontwikkeling en zal later worden geopend. 

Savanne of jungle?

Direct na de kaartcontrole kan je zelf kiezen of je richting de savanne of de jungle gaat. De vernieuwde route is klaar. Langs de route staan nu nog jonge planten, maar zodra deze zijn volgroeid loop je straks door een complete jungle. Bananenbomen, mammoetgras en bamboe zorgen ervoor dat je straks door een woekerende jungle richting het nieuwe gorilla-eiland. Het heuvelachtige eiland ligt aan de voet van het Safari Restaurant. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over het gorilla-eiland. 

 

Hoe nu verder?

De komende weken wordt er nog verder gewerkt om ook het laatste gedeelte van het vernieuwde entreegebied gereed te krijgen voor de opening op 1 juni. Begin mei verdwijnen de bouwsteigers en wordt het interieur van de winkel afgemaakt. Naast de winkel wordt ook een uitgiftepunt gebouwd, waar koffie en thee kan worden gekocht. Bezoekers kunnen dan hun dag rustig beginnen met een wat een kopje koffie en wat lekkers. 

Gorilla-eiland

Het gorilla-eiland is nu nog kaal, maar zal nog worden aangeplant en worden voorzien van meerdere klimogelijkheden. Langs het gorilla-eiland is een plein aangelegd voor voederpresentaties. De coltanmijn zelf is reeds aangelegd en momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de interactieve educatie rondom coltanproblemen. 

Kom het entreeplein bekijken