Nieuws

Kaapse griel uit ei gekropen in Safaripark Beekse Bergen

zondag 01 augustus 2021

Geboortes
Persberichten
Op safari

Een bijzondere gebeurtenis in Safaripark Beekse Bergen. Recent is er een Kaapse griel uit het ei gekropen in het wildlifepark in Hilvarenbeek. Het is voor het eerst dat een jong van deze soort de cruciale eerste fase doorkomt.

“Dit is echt een unicum voor ons. De eerste weken is door meerdere omstandigheden kritiek, waardoor heel veel jongen het niet redden. Het is dan ook fijn dat dit kuikentje de cruciale fase wel door is gekomen, daar zijn we heel blij mee", aldus dierverzorger Robin Meijer.

Felgele ogen
De Kaapse griel, die voorkomt in het zuiden van Afrika, is gemiddeld zo'n 40 centimeter lang. Hij onderscheidt zich van de gewone griel door een duidelijk stippelpatroon op de bovendelen. Op de vleugels ontbreken echter de opvallende patronen die bij andere soorten grielen wel zichtbaar zijn.

Deze dieren hebben een vrij forse kop, met felgele ogen. De Kaapse griel bevindt zich vooral in gebieden met droog terrein, zoals bijvoorbeeld savannes en droge graslanden. De vogels zoeken beschutting in de vorm van bomen en struikgewas. De Kaapse griel maakt een nest in een kuil in de grond, waarin gemiddeld twee eieren worden gelegd.

safaripark_beekse_bergen_kaapse_griel.png

Geboortes
Persberichten
Op safari