Nieuws

Twee gevlekte hyena's geboren in Safaripark Beekse Bergen

donderdag 10 november 2022

Geboortes
Persberichten

De groep gevlekte hyena's in Safaripark Beekse Bergen is uitgebreid. In het park in Hilvarenbeek hebben Dhakiya en Dayo het levenslicht gezien.

Voor de bevalling heeft hyena-moeder Kipenzi een hol in de grond gegraven om haar pups in te kunnen werpen. De jonge hyena’s zijn hier de eerste vier maanden te vinden, maar inmiddels komen de twee af en toe uit het hol tevoorschijn.  Mariska Vermeij-Van Dijk, dierenverzorger, laat weten: “Het gaat gelukkig erg goed met zowel de jongen als ook met moeder Kipenzi en vader Basu. Eén van de jongen heeft de naam Dhakiya gekregen, dat is een Keniaanse naam en betekent intelligent. Voor het andere jong hebben we de Nigeriaanse naam Dayo gekozen en dit betekent 'vreugde komt'.”

Managementprogramma

De gevlekte hyena’s leven in het wild in Afrika, ten zuiden van de Sahara, op woestijnen, savannes en in open bosgebieden. Ze zijn de grootste en luidruchtigste hyena-soort. Ze zijn de grootste en luidruchtigste hyena-soort. Het leefgebied van deze dieren wordt steeds kleiner door het bouwen van steden en het aanleggen van wegen. Daarnaast wordt er op ze gejaagd. Volgens Vermij-van Dijk is de geboorte van de pups heel welkom: “We leveren met het pasgeboren duo een grote bijdrage aan het managementprogramma voor deze diersoort. Het doel van het programma is om te zorgen voor gezonde populaties in dierentuinen van in het wild bedreigde diersoorten.”

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de Beekse Bergen nieuwsbrief.

Geboortes
Persberichten
hyenas_beeksebergen.jpg