Nieuws

Grévy zebra geboren in het Safaripark

dinsdag 30 juli 2019

Geboortes
Op safari

Vandaag is er een Grévy zebra geboren in het Safaripark. Het gaat om een merrie. Zowel met de ouders van het veulen, Floris en Melanie, en met het veulen zelf gaat het goed. De kleine zebra heeft nog geen naam gekregen. 

Een zebra veulentje

Een Grévy zebra wordt geboren met hele lange benen, wat je in de video goed kan zien. Op deze manier kan het veulen zich beter verstoppen in de groep. Een veulen heeft bij de geboorte bruine strepen. Binnen 10 minuten kan een veulen op zijn benen staa. Na een uur kan hij al lopen en rennen. In de natuur is dit erg handig, want een veulen is een ontzettend makkelijke prooi. 

Waar is het jong te zien?

Je kunt het jong al zien op de savannes in het Safaripark. Zowel langs de auto-, bus- als wandelsafari kun je het veulentje spotten. 

De Grévy en de grant zebra

In het Safaripark vind je naast de Grévy zebra ook de grant zebra. De Grévy zebra is de grootste zebrasoort en heeft een wit lichaam met dunne zwarte strepen die dicht op elkaar staan. Je kunt het verschil tussen de zebra's goed zien aan de buik. De buik van een Grévy zebra is namelijk geheel wit en ongestreept!

Zeer ernstig bedreigd diersoort

De Grévy zebra is een ernstig diersoort die met uitsterven wordt bedreigd. Door middel van fokprogramma's proberen dierenparken wereldwijd deze zebrasoort te behouden.

ONTDEK MEER OVER ZEBRA

grevy-zebra-safaripark-beekse-bergen-geboren-2019.jpgfullscreen