Nieuws

Inrichten van hotelkamers op Beekse Bergen is begonnen

woensdag 12 oktober 2022

Persberichten

Het inrichten van de 112 kamers en suites van het nieuwe Safari Hotel op Beekse Bergen is begonnen. De stijl van het in maart 2023 te openen hotel is geïnspireerd op de Dogon, een bevolkingsgroep uit Mali.

De bouw van het stallencomplex en het centrumgebouw gaat ook al hard. General Manager Stephanie Struis vertelt: “Het verandert waar je bijstaat, echt heel mooi om te zien. Inmiddels zitten we ook volop in de andere voorbereidingen. Zo zijn we bijvoorbeeld ook al begonnen met het werven van personeel, het ontwikkelen van de menu's van de twee restaurants en het ontwerpen van de bebording.” 

Alle kamers komen met hotelservice en zijn voorzien van een terras of balkon met uitzicht op de savanne. Hier zullen onder andere giraffen, zebra's, struisvogels, antilopen en witte neushoorns te zien zijn. Deze dieren komen uit het Safaripark of andere dierentuinen in Europa.  

Spirituele leider
De bouwstijl en de inrichting van het hotel is geïnspireerd op de Dogon. Deze bevolkingsgroep uit Mali woont in kenmerkende huizen, opgetrokken uit gele stenen en leem en voorzien van ronde, rieten daken. De huizen zijn gelegen aan de voet van een stijle rotswand langs de 150 kilometer lange klif van Bandiagara. 

Ook in het centrumgebouw, waarin een aantal multifunctionele (vergader)ruimtes, een a la carte restaurant en een ontbijt- en buffetrestaurant komen, zal dit terugkomen. Zo is het interieur van de restaurants geïnspireerd op verhalen en figuren uit de cultuur van de Dogon. Ook de naamgeving is gebaseerd op deze bevolkingsgroep. Zo heeft het centrumgebouw de naam ' Hogon House' gekregen. De Hogon is de spirituele leider in een Dogon dorp.

Kortere periode
Met het hotel wil het park nog meer mogelijkheden bieden. "Gasten kunnen nu ook kiezen om voor een kortere periode, zoals één of twee nachten, bij ons te verblijven", legt Struis uit. "En ze worden echt ontzorgd: de kamers zijn voorzien van alle gemakken en ontbijt.”

Het hotel is gelegen naast het Safari Resort, dat in 2018 werd geopend. Hier zijn al 225 accommodaties, twee savannes met onder andere giraffen, zebra's en neushoorns, twee leeuwenvlaktes en een grote waterplas met zeehonden te vinden. 

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de Beekse Bergen nieuwsbrief.

Persberichten
inrichten_hotel_beeksebergen.png