Nieuws

Jaarkaarthouders Safaripark Beekse Bergen op vleermuissafari tijdens de Europese Nacht van de vleermuis!

donderdag 24 augustus 2017

Persberichten

Een groot aantal jaarkaarthouders gaat aanstaande vrijdag- en zaterdagavond de Europese Nacht van de vleermuis beleven in Safaripark Beekse Bergen. Onder begeleiding van vleesmuisdeskundige en -onderzoeker Jos Marcelissen en rangers gaan zij op zoek naar vleermuizen in het Safaripark.

In Safaripark Beekse Bergen leven veel inheemse diersoorten, waaronder verschillende soorten vleermuizen zoals dwergvleermuizen, gewone grootoor vleermuizen en ruige dwergvleermuizen. Met behulp van bat-detectors kunnen de vleermuizen in het park worden gevonden. 'We gaan ze zeker weten vinden! In dit seizoen zijn net de jonge vleermuizen het net uitgevlogen', zegt Klaas-Jan Leinenga, manager educatie van Safaripark Beekse Bergen. De unieke vleermuissafari is erg populair, inmiddels zijn allebei de avonden volledig gevuld met enthousiaste jaarkaarthouders.

Europese Nacht van de vleermuis

In het laatste weekend van augustus wordt de jaarlijks de Europese Nacht van de Vleermuis georganiseerd. In Nederland wordt het evenement gecoördineerd en gefaciliteerd door de Vleermuiswerkgroep Nederland. Meer informatie: http://www.nachtvandevleermuis.nl/.

vleermuissafari-europese-nacht-vleermuis.jpg