Nieuws

'Jachtluipaarden knuffelen' in Beekse Bergen

woensdag 18 juli 2018

Persberichten
Op safari

Dagelijks worden de rangers van Beekse Bergen bij de start van de autosafari door bezoekers nog aangesproken over het voorval bij de jachtluipaarden in mei. Jachtluipaarden lijken heel knuffelbaar. Dat blijkt ook uit het Facebook-evenement 'Knuffelen met luipaarden in Beekse Bergen' dat onlangs werd aangemaakt, en waar inmiddels 100.000 mensen hebben aangegeven geïnteresseerd in te zijn. Speciaal voor deze mensen organiseert Beekse Bergen morgen, donderdag 19 juli, daadwerkelijk een ludieke activiteit dat met knuffelen en jachtluipaarden te maken heeft...

"Natuurlijk kan er helemaal niet écht worden geknuffeld met jachtluipaarden. Maar gezien de enorme interesse willen wij met een ludieke actie in samenwerking met Stichting Wildlife en Stichting Spots aandacht vragen voor deze bijzondere diersoort, die in de natuur wordt bedreigd in zijn voortbestaan. We gaan nog niet verklappen wat we precies gaan doen... Maar jachtluipaard-knuffels worden donderdag natuurlijk ook verkocht voor het goede doel", zegt Niels de Wildt, General Manager van Beekse Bergen.
  
Europees Fokprogramma 
Voor het behoud van de soort is er een Europees Fokprogramma voor jachtluipaarden in dierentuinen opgericht. Beekse Bergen was de eerste dierentuin in Nederland waar de jachtluipaarden zich met succes voort­plantten. 
  
Jachtluipaarden
Jachtluipaarden, ook cheeta's genoemd, zijn de snelste landzoogdieren op aarde. Tijdens de jacht sluipen ze naar hun prooi en voor het laatste stuk trekken ze een sprint waarbij ze een topsnelheid van meer dan 100 kilometer per uur kunnen behalen.   

Bestel tickets met korting Meer over het jachtluipaard

Persberichten
Op safari
cheeta-loopt-safaripark-beekse-bergen.jpgfullscreen