Nieuws

Lezing van Christian Triay over SANCCOB 

dinsdag 01 oktober 2019

Persberichten

Op dinsdagavond 8 oktober zal Christian Triay, werkzaam bij SANCCOB, een lezing geven in Event Center Beekse Bergen.

SANCCOB is een Zuid-Afrikaanse organisatie die zich inzet om zeevogels, waaronder de Afrikaanse pinguïn, te beschermen. Eén van de problemen die zeevogels hebben is vervuiling door olie. Bij SANCCOB worden met olie besmeurde vogels opgevangen, schoongemaakt en weer uitgezet in het wild.

Christian Triay heeft als officiële titel “Preparendness and Response Manager”. Dat houdt in dat hij verantwoordelijk is voor de opvang van vogels bij olierampen. Zo is er afgelopen juli nog zo’n 300 liter olie in het water terecht gekomen vlak voor de kust bij Port Elizabeth. Meer dan honderd Afrikaanse pinguïns moesten opgevangen worden.

Praktische informatie over de lezing

Op dinsdag 8 oktober zal Christian Triay vertellen over zijn werk voor SANCCOB en de Afrikaanse pinguïns. De lezing begint om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur) en zal in het Event Center van Beekse Bergen zijn. Voor medewerkers van Libéma en vrijwilligers van Stichting Wildlife is deze lezing gratis. Externe belangstellenden betalen € 5,- p.p.. De opbrengst van deze avond zal voor SANCCOB zijn. De lezing is in het Engels.

Opgeven voor deze lezing kan tot uiterlijk 4 oktober via rondleidingen@beeksebergen.nl.

Meer over SANCCOB

Meer over stichting wildlife

Persberichten
sanccob_pinguin_lezing_beeksebergen.jpgfullscreen