Nieuws

Lezing van Stephanie Fennessy van de Giraffe Conservation Foundation

vrijdag 26 juli 2019

Persberichten

Op zaterdagavond 31 augustus zal Stephanie Fennessy, één van de oprichters van de Giraffe Conservation Foundation, een lezing geven in Event Center Beekse Bergen.

Stephanie Fennessy heeft samen met haar man, Dr. Julian Fennessy, de Giraffe Conservation Foundation opgericht. De afgelopen 20 jaar hebben zij giraffes in het wild onderzocht en werken ze samen met lokale organisaties om de giraffes te beschermen.

Als je aan Afrika denkt, denk je bijna automatisch aan giraffes. De meeste mensen zijn zich er echter niet van bewust dat de aantallen in het wild enorm afnemen. Er is steeds minder leefgebied en er wordt op veel plekken op giraffes gejaagd voor hun vlees en hun huid. In de afgelopen 30 jaar is het aantal giraffes in het wild met 40% afgenomen.

De Giraffe Conservation Foundation

De Giraffe Conservation Foundation is de enige organisatie die zich inzet voor alle soorten giraffes in Afrika. Hun werk bestaat voornamelijk uit onderzoek om zo giraffes beter te kunnen beschermen. Er lopen al verschillende giraffes rond met een zender om ze dagelijks te kunnen volgen. Ook heeft DNA-onderzoek van de GCF uitgewezen dat er niet één maar vier verschillende soorten giraffes zijn. Naast onderzoek worden er ook bijvoorbeeld giraffes verplaatst naar gebieden waar ze (bijna) zijn verdwenen. En de GCF zet zich ook in om mensen over de hele wereld bewust te maken van de problemen die giraffes in het wild hebben.

Praktische informatie over de lezing

Stephanie Fennessy zal op zaterdag 31 augustus vertellen over haar werk voor de Giraffe Conservation Foundation, wat ze doen om giraffes te beschermen en wat wij kunnen doen om te helpen.

De lezing begint om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur) en zal plaatsvinden in Event Center Beekse Bergen. Voor medewerkers van Libéma en vrijwilligers van Stichting Wildlife is deze lezing gratis. Externe belangstellenden betalen € 5,- p.p.. De opbrengst van deze avond zal voor de GCF zijn. De lezing is in het Engels.

Opgeven voor deze lezing kant/m 11 augustus en via rondleidingen@beeksebergen.nl.

Persberichten
ferry-giraffen-giraffe-conservation-foundation-lezing.jpgfullscreen