Nieuws

Nieuw doorloopgebied 'Edge of Africa'

vrijdag 30 maart 2018

Op safari

Onlangs is Safaripark Beekse Bergen al begonnen aan de verbouwing van het Entreeplein. Deze week is er nóg een project gestart in het Safaripark, namelijk de bouw van een geheel nieuw doorloopgebied: Edge of Africa. Dit zal zich vestigen op het gebied achterin het Safaripark nabij het Kongoplein. Momenteel is dit het gebied van o.a. de pinguïns en de roofvogelsafari. 

Wat gaat er gebeuren?

Vanaf 28 maart is het desbetreffende gebied afgezet voor de verbouwing. In de nieuwe situatie wordt dit gebied omgevormd tot een doorloopgebied met ringstaartmaki's en rode vari's. Daarnaast wordt ook het pinguïnverblijf uitgebreid zodat de dieren meer ruimte en zonlicht krijgen. Dit zorgt er ook voor dat bezoekers letterlijk tussen de dieren kunnen gaan lopen. 

In het gebied worden nieuwe paden en waterpartijen aangelegd. Het groene karakter van het gebied blijft behouden, zodat de ringstaartmaki's en de rode vari's via diverse touwen en bomen zich door nagenoeg het hele gebied kunnen plaatsen.

Meer ruimte voor voederpresentaties

In het gebied wordt ook een plek gecreëerd waar voederpresentaties met de ringstaartmaki's en de rode vari's zullen worden gegeven.

Daarnaast wordt een geheel nieuwe onderzoekshut gerealiseerd. Deze onderzoekshut wordt ingericht met allerlei educatieve middelen die de uitdagingen weerspiegelen die rangers momenteel hebben op Madagskar bij het beschermen van de maki's en hun leefgebied. Ook bij de pinguïns wordt middels thematisering een link gelegd naar de bedreigingen van de pinguïns in de natuur. 

Roofvogelsafari tijdens de verbouwing

Vanwege de verbouwing zal van 26 maart t/m 31 mei op doordeweekse dagen geen roofvogelsafari plaatsvinden. Gedurende de weekenden en op feestdagen zullen deze wel doorgaan. Bekijk hier de actuele tijden van de roofvogelsafari.

edge-of-africa-doorloopgebied-safaripark.jpgfullscreen