Nieuws

Nieuw zeeleeuwenverblijf geopend!

vrijdag 14 juli 2017

Persberichten
Op safari

Het nieuwe zeeleeuwenverblijf in Safaripark Beekse Bergen is vanmiddag geopend met speciale aandacht voor de educatieve campagne rondom de 'plastic soup' problematiek. Parkmanager Niels de Wildt verwelkomde VN-ambassadeur Christophe Verhellen, die aanwezig om het belang te onderschrijven dat de 'plastic soup' aangepakt moet worden. Samen met rangers Rick en Stijn beantwoordde de ambassadeur vragen van de honderden aanwezige jaarkaarthouders over deze problematiek en de zeeleeuwen.

Ruim tien hectare

De zeven zeeleeuwen arriveerden al eerder in het Safaripark, en zes zeeleeuwen namen deze week hun intrek in het nieuwe verblijf wat direct grenst aan de ruime watergangen in het park. Een zeeleeuw had nog niet zo'n zin om mee te verhuizen, dus bezoekers kunnen hem elders in het park bewonderen. Wanneer de dieren helemaal gewend zijn aan hun nieuwe onderkomen en verzorgers, krijgen ze de volledige beschikking over de ruim tien hectare aan watergangen in het park.

opening-zeeleeuwenverblijf-beekse-bergen.jpgfullscreen

 

Plastic soup

Aan de rand van het nieuwe verblijf zijn diverse interactieve panelen aangebracht waar bezoekers kunnen leren over de 'plastic soup' problematiek, een van de grootste bedreigingen voor zee(zoog)dieren. Safaripark Beekse Bergen ondersteunt via Stichting Wildlife de Plastic Soup Foundation. Jaarkaarthouders mochten tijdens de opening hun vragen stellen over de 'plastic soup'.  

Zeeleeuwen en zeeberen

Naast de zeven Californische zeeleeuwen verwacht Safaripark Beekse Bergen over een aantal jaar ook Zuid-Afrikaanse zeeberen te verwelkomen in het gebied. Dat kan niet meteen, omdat zeeberen moeilijker te trainen zijn. Bij zeezoogdieren is een dagelijkse training zeer belangrijk. Met name om medische controles uit te kunnen voeren is het van groot belang dat de dieren gewend zijn aan hun verzorgers en hun aanrakingen. De zeeleeuwen in het Safaripark zijn al getraind voor deze medische doeleinden (zoals bloedprikken en gebitcontrole), en bij zeeleeuwen in het algemeen is het ook niet heel lastig om ze te trainen. Bij Zuid-Afrikaanse zeeberen is dit moeilijker maar ze zijn wel snel geneigd om gedrag van andere dieren over te nemen. Daarom mogen de zeeleeuwen nu eerst zelf het gebied ontdekken. 

opening-zeeleeuwenverblijf-safaripark.jpgfullscreen