Nieuws

Professionele fietsers sluiten zich aan bij Gio’s sponsortocht door Safaripark 

woensdag 29 juli 2020

Persberichten
Op safari

Hilvarenbeek, 28 juli 2020 – De 9-jarige Gio Cruz uit Amstelveen die zaterdag 1 augustus een sponsorfietstocht gaat ondernemen door Safaripark Beekse Bergen, krijgt gezelschap. Twee professionele fietsers zullen hem vergezellen in zijn poging om zo veel mogelijk geld op te halen voor de cheeta’s.  

Wereldkampioen BMX Twan van Gendt en wielrenster Puck Moonen, zullen ieder een of meerdere rondjes met de jonge dierenliefhebber meefietsen over de wandelpaden in het Wildlifepark. Met hun ondersteuning, en onder toeziend oog van onder andere de giraffen, leeuwen en uiteraard de jachtluipaarden, zal Gio in een uur tijd zo vaak mogelijk het 2,25 kilometer lange parcours afleggen. 

Tussenstand 

De teller voor deze sponsoractie staat momenteel op 865 euro. Dit is inclusief de 139 euro opbrengst die Gio afgelopen weekend inzamelde door statiegeldflessen in te zamelen en zelfgemaakte artikelen zoals sleutelhangers en magneten te verkopen in zijn woonplaats Amstelveen.  

“Ik vind het heel fijn dat er nu al zo veel geld binnen is voor de cheeta’s”, vertelt Gio. “Het is een hele mooie diersoort en ik wil heel graag helpen om te zorgen dat ze in het wild niet uitsterven.” 

Door corona krijgen de goede doelen minder geld binnen en dat triggerde de scholier om zelf actie te ondernemen. “Ik hoop dat door deze fietsactie er toch genoeg geld gaat zijn om de cheeta’s te redden.” 

Beschermen 

Met de sponsorfietstocht, die zal plaatsvinden na sluitingstijd van het park, wil hij geld ophalen voor de Cheetah Conservation Botswana. Deze organisatie heeft als doel de populatie jachtluipaarden van dit Afrikaanse land te beschermen door middel van wetenschappelijk onderzoek, outreach programma’s en natuureducatie.  

Gio is al zijn leven lang een grote dierenvriend. Eerder zamelde hij al geld in voor het WNF en het NWC van Freek Vonk. Sinds anderhalf jaar zet hij zich ook in voor Stichting Wildlife. Hij zamelt geld in om via deze organisatie dieren te adopteren en heeft inmiddels zo al zeven soorten kunnen helpen. 

Wie Gio wil helpen kan hem sponsoren via deze site of via zijn Facebookpagina  

beekse_bergen_safaripark_gio.jpg

Persberichten
Op safari