Nieuws

Safaripark Beekse Bergen breekt bezoekersrecord: 900.000e bezoeker voor Safaripark bij Africa by Light

maandag 28 december 2015

Persberichten

Safaripark Beekse Bergen breekt vandaag – mede dankzij het nieuwe avondevenement 'Africa by Light' – het bezoekersrecord aller tijden. Noteerde het park in Hilvarenbeek vorig jaar nog een record van 875.000 bezoekers; in 2015 zullen meer dan 900.000 de poorten van het Safaripark passeren.

De 900.000e bezoeker zal vanavond tijdens 'Africa by Light' feestelijk onthaald worden. Natuurlijk liggen er voor hem of haar mooie cadeaus klaar. Het avondevenement Africa by Light blijkt voor Safaripark Beekse Bergen dus een schot in de roos. “We houden voor het eerst in de historie van het park een meerdaags avondevenement en meteen mogen we ons verheugen in hoge bezoekersaantallen. Zo ontvingen we zondagavond liefst 2500 bezoekers bij Africa by Light: een absoluut record deze kerstvakantie. En er zit nog meer in het vat. Het goede weer en de zeer positieve reacties van bezoekers die dat dan bijvoorbeeld weer op Facebook zetten, dragen zeker bij aan het succes van Africa by Light. En dat telt ook weer lekker op met betrekking tot het totaal aantal bezoekers aan het Safaripark in 2015. We breken nu alle records. Op alle fronten is dit voor ons dus een topjaar,”aldus parkmanager Niels de Wildt.

Betoverend

Safaripark Beekse Bergen verandert tijdens ‘Africa by Light’ in een feeëriek verlicht en kleurrijk wandeldomein. De honderden - vaak metershoge - lichtobjecten langs de inmiddels 2,5 kilometer lange route op de wandelsafari zorgen voor een betoverende sfeer. Van leeuwen tot neushoorns en van Afrikaanse taferelen tot prachtige lampionnen: het ziet er fantastisch uit. Het Afrikadorp biedt dankzij de aanwezigheid van horeca, entertainment, een grote kerstboom en kampvuren nog meer winterse gezelligheid. Daarnaast is het voor bezoekers mogelijk om in de ‘slaapkamers’ van de chimpansees, de neushoorns en de olifanten in hun nieuwe binnenverblijf te bekijken. De andere dieren liggen dan al op één oor en krijgen niets mee van het supersfeervolle 'Africa by Light'.

Moodmovie

Op de Facebook-pagina van 'Africa by Light' is een ‘moodmovie’ te zien die een goed beeld geeft van wat bezoekers van deze bijzondere lichtjessafari kunnen verwachten. Het filmpje is ook te zien op YouTube.

Meer informatie

Safaripark Beekse Bergen is voor ‘Africa by Light’ nog tot en met 17 januari geopend van 17.00 tot 21.00 uur (31 december gesloten). Overdag is het park te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden. ’s Avonds krijgt ‘Africa by Light’ ruim baan.

Persberichten
safarippark-africa-by-light-manen.jpgfullscreen