Nieuws

Safaripark opent groot gorilla-eiland en nieuw entreeplein

vrijdag 01 juni 2018

Persberichten
Op safari

Dit jaar viert Beekse Bergen haar 50-jarig bestaan. Ter ere hiervan is onlangs het unieke Safari Resort geopend, maar ook in het Safaripark is dit jaar flink geïnvesteerd. Vandaag opent het Safaripark een volledig nieuw entreeplein en een groot gorilla-eiland voor het publiek. In de naastgelegen coltanmijn met interactieve educatie vraagt het park aandacht voor de ernstige bedreiging van de westelijke laaglandgorilla.

Meer foto's onderaan dit bericht

De entree van het Safaripark is omgetoverd tot een gloednieuwe en indrukwekkende ontvangst. Alle elementen in het gebied zijn nieuw, van de kassa's tot aan de souvenirwinkel. Het Safarirestaurant heeft een spectaculair terras gekregen met een prachtige uitkijk over het vernieuwde gorilla-eiland.

Aandacht voor westelijke laaglandgorilla

De gorilla's hebben een groter leefgebied gekregen: hun eiland is flink vergroot. Daarbij vraagt het Safaripark aandacht voor de ernstige bedreiging van de westelijke laaglandgorilla. Onder andere mobiele telefoons zijn daar de oorzaak van. Diep in de regenwouden van West-Afrika zijn mijnwerkers op zoek naar coltan, de kostbare grondstof voor mobiele telefoons. De natuurgebieden waar deze mijnbouw plaatsvindt, is ook het thuis van duizenden gorilla's. Voor de winning van Coltan worden enorme stukken regenwoud vernietigd, wat erin resulteert dat het leefgebied van de gorilla kleiner en kleiner wordt. Nabij het gorilla-eiland verrijst een nagebootste coltanmijn, waar het probleem onder de aandacht wordt gebracht.

Exclusieve preview voor fans

Gisterenavond kregen abonnementhouders van Beekse Bergen een preview van de nieuwe gebieden. Samen met General Manager Niels de Wildt introduceerde ambassadrice van Gorilla Stichting Nederland actrice Miryanna van Reeden het gorilla-eiland. Tijdens het inleveren van de oude telefoon van Miryanna werden aanwezigen opgeroepen hetzelfde te doen. Vanaf heden kan iedere bezoeker van het park oude mobiele telefoons inleveren die vervolgens opgestuurd worden om coltan uit te verkrijgen, zodat dit niet onnodig gewonnen hoeft te worden. 

Kom het entreeplein bekijken