Nieuws

Kinderen bereiden speciaal kerstdiner voor dieren Safaripark Beekse Bergen

donderdag 19 december 2019

Persberichten
Op safari

Niet alleen mensen krijgen met Kerst wat extra's te eten, ook de dieren van Safaripark Beekse Bergen worden dit jaar weer traditioneel verwend met een speciaal bereid gerecht. En kinderen mogen helpen deze te bereiden.

Op beide feestdagen kunnen de jonge chefs de chimpansees verwennen met speciale groentetaarten. In het binnenverblijf staan tafels klaar waar ze gedurende de dag kunnen helpen met het creëren van deze lekkernijen, compleet met kaarsjes van walnoot. Ook mogen de kinderen kerstbomen versieren met paprikaringen. De taarten worden vervolgens door de Kerstman naar het buitenverblijf van de chimpansees gebracht en om 15.30 uur kan iedereen zien of ze in de smaak vallen.  

Olifanten

Ook de olifanten en bavianen worden extra verwend. Jonge abonnementhouders mogen vanaf 11.00 uur in het olifantenverblijf speciale groente-fruittaarten maken. Ze mogen zelf verse groenten en fruit van huis meenemen, maar er zullen ook voldoende ingrediënten aanwezig zijn. Ook hier zullen er kerstbomen versierd worden met paprikaringen. Om 12.00 uur mogen de dieren gaan genieten van het lekkers.  

Naast deze activiteiten krijgen ook de tijgers en nijlpaarden een extraatje. Een tijgerin en haar welpen krijgen hun vlees in dozen verpakt in kerstpapier, de nijlpaarden krijgen zelfs bezoek van de Kerstman. Deze brengt hen pompoenen en wortel op een bedje van hooi.  

Tijdschema

Eerste Kerstdag                                                     

10.00 - 14.00: Bereiden kerstdiner chimpansees 

11.30: Tijgers krijgen kerstpakket              

11.00 - 12.00: Bereiden kerstdiner olifanten         

12.00: Olifanten krijgen kerstdiner            

15.30: Chimpansees (midden van het park)         

Tweede Kerstdag 

10.00 - 14.00: Bereiden kerstdiner chimpansees 

11.00 - 12.00: Bereiden kerstdiner olifanten 

12.00: Olifanten krijgen kerstdiner 

13.30: Kerstman geeft nijlpaarden kerstdiner 

15.30: Chimpansees (Safariplein)

safari-resort-hertje-jongen-kind-kado-cadeau-december-kerst-sinterklaas.jpg