Nieuws

Speciaalbierfestival Brew@theZoo komt naar Safaripark Beekse Bergen  

dinsdag 08 maart 2022

Persberichten

Hilvarenbeek, 8 maart 2022 - Het in het buitenland al populaire evenement Brew@theZoo komt voor het eerst naar Nederland. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni 2022 kunnen bierliefhebbers met uitzicht op de olifanten, gorilla's en nijlpaarden van Safaripark Beekse Bergen genieten van verschillende speciaalbieren uit de koker van Swinkels Family Brewers. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan een beschermingsproject voor giraffen.

safaripark_beekse_bergen_brew_at_the_zoo_visual_data_leeftijd.jpg

Tijdens Brew@theZoo kunnen deelnemers van 17.30 tot 22.00 uur speciaalbieren proeven op drie verschillende horecapleinen in het Safaripark in Hilvarenbeek. Er worden bieren geschonken van meer dan 25 verschillende bierbrouwerijen waaronder Uiltje Brewing Company (Haarlem), brouwerij de Molen (Bodegraven) en Van Moll Craft Beer (Eindhoven). Ook lokale brouwers als Stadsbrouwerij 013 (Tilburg) en De Roos (Hilvarenbeek) zijn vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er diverse eetgelegenheden, is er op elk plein muziek en zijn er biersommeliers aanwezig die bierproeverijen begeleiden.

Thijs de Kort, horeca-directeur Swinkels Family Brewers Nederland: “Toen Beekse Bergen ons polste om samen een speciaalbierfestival te organiseren in het safaripark, waren we direct enthousiast! We pakken flink uit om elk type speciaalbierdrinker wat bijzonders aan te kunnen bieden. Zo kunnen gasten op het evenement meer dan 75 verschillende speciaalbieren proeven en brouwt Uiltje Brewing Company het speciaalbier ‘Big Five’ speciaal voor dit evenement.”

Giraffe Conservation Foundation
Van elk verkocht toegangskaartje gaat 1 euro naar de Giraffe Conservation Foundation. Deze stichting zet zich in voor de bescherming van de giraffen in onder andere Ethiopië. Dat doen ze door het leefgebied te beschermen, bedreigingen van stropers tegen te gaan en de lokale bevolking te onderwijzen.

Voor bezoekers is Brew@theZoo een mooie kans om het safaripark op een andere manier te ervaren, zegt Rens Willemsen, general manager van Safaripark Beekse Bergen. “Speciaal voor dit festival openen we de dierentuin 's avonds, zodat deelnemers van de dieren kunnen genieten op een moment dat dit normaal niet kan, onder het genot van bijzondere speciaalbieren, fijne muziek en allerlei lekkere hapjes. En het is extra fijn dat we hiermee ook nog geld kunnen inzamelen ten behoeve van de giraffen.”

Tickets
De eerste Nederlandse editie van Brew@theZoo vindt plaats het laatste weekeinde van juni. Tickets à 45 euro zijn inclusief tien consumptiemunten voor drankjes en eten, een exclusief proefglas, goodiebag, wandel-, bus- en bootsafari en gratis parkeren. De kaartverkoop start 7 maart op www.brewatthezoo.nl. Deelnemen kan vanaf 18 jaar. Na afloop van het event kan er gebruik gemaakt worden van het Brew@theZoo pendelvervoer naar Tilburg Centraal Station. Dit kan enkel door vooraf een ticket aan te schaffen. Ook is het mogelijk om te overnachten op Lake Resort Beekse Bergen of op het Safari Resort.


Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de Beekse Bergen nieuwsbrief.

Persberichten