Nieuws

Gio van 9 jaar haalt 1100 euro op voor cheeta's met fietstocht door Safaripark

maandag 03 augustus 2020

Persberichten
Op safari

Hilvarenbeek, 2 augustus 2020 – De 9-jarige Gio Cruz heeft ruim 1100 euro opgehaald met een sponsorfietstocht door Safaripark Beekse Bergen. Het geld gaat naar een beschermingsproject voor cheeta's. De jonge dierenliefhebber wist in een uur tijd zeven rondjes door het Wildlifepark te fietsen.

De scholier uit Amstelveen fietste zaterdagavond, 1 augustus, na sluitingstijd onder toeziend oog van onder andere de giraffen, leeuwen en uiteraard de jachtluipaarden in een uur tijd zo veel mogelijk rondjes langs het 2,25 kilometer lange parcours over de wandelpaden van het Wildlifepark. De teller stond zaterdagavond op 1135 euro.  

Gio werd in zijn challenge gesteund door wereldkampioen BMX Twan van Gendt en wielrenster Puck Moonen. Ook fietsten Rens Willemsen, general manager van het Safaripark en Kris Hekhuis van Stichting Wildlife, dat de de donatie bij het cheeta-project zal bezorgen, met hem mee.

Cheeta's helpen
“Dit was echt heel leuk om te doen", vertelt Gio na de fietstocht. "Het is heel bijzonder om zo na sluitingstijd door Safaripark Beekse Bergen te mogen fietsen en er dan ook nog eens geld mee op te halen voor de cheeta's. Ik vind dat een hele mooie diersoort en ik wil heel graag helpen om te zorgen dat ze in het wild niet uitsterven.” 

Door corona krijgen de goede doelen minder geld binnen en dat triggerde de scholier om zelf actie te ondernemen. “Ik hoop dat door deze fietsactie er toch genoeg geld gaat zijn om de cheeta’s te redden.” 

Beschermen 
Gio fietste voor de Cheetah Conservation Botswana. Deze organisatie heeft als doel de populatie jachtluipaarden van dit Afrikaanse land te beschermen door middel van wetenschappelijk onderzoek, outreach programma’s en natuureducatie.  

De jonge Amstelvener is al zijn leven lang een grote dierenvriend. Eerder zamelde hij al geld in voor het WNF en het NWC van Freek Vonk. Sinds anderhalf jaar zet hij zich ook in voor Stichting Wildlife. Hij zamelt geld in om via deze organisatie dieren te adopteren en heeft inmiddels zo al zeven soorten kunnen helpen.

Persberichten
Op safari