Nieuws

Tijgervrouwtje aangekomen in het safaripark

dinsdag 07 februari 2017

Op safari

Na een lange reis vanuit het zuiden van Noorwegen is er vandaag in Safaripark Beekse Bergen een tijger aangekomen. De vrouwelijke Amoertijger genaamd Angara, is op 17 mei 2015 in Kristiansand Zoo geboren en nu naar Hilvarenbeek gekomen om hier hopelijk voor nakomelingen te zorgen.

Angara zal binnenkort voorgesteld worden aan het tijgermannetje Yarko, die sinds oktober in Safaripark Beekse Bergen verblijft. De hoop is dat er tussen deze twee tijgers een klik zal zijn en dat ze samen jongen zullen krijgen.

Fokprogramma

De verhuizing van deze twee tijgers naar het safaripark is in het kader van het Europese fokprogramma voor deze dieren. Amoertijgers zijn bedreigde dieren en in de natuur komen ze alleen nog voor in het Oosten van Rusland. In de jaren ´30 van de vorige eeuw waren er nog maar 20 tot 30 dieren in het wild. Door een groot natuurbeschermingsproject, mede gefinancierd door dierentuinen en vanuit het safaripark ook door Stichting Wildlife ondersteund, gaat het de laatste jaren weer beter met deze tijgersoort. Naar schatting is de populatie in de natuur nu weer gegroeid naar zo´n 360 Amoertijgers.

Op safari
verhuizing-tijger-safaripark-beekse-bergen.jpgfullscreen