Nieuws

Twee Diamond ThemePark Awards voor Safaripark Beekse Bergen

woensdag 29 april 2015

Persberichten

Safaripark Beekse Bergen is uitgeroepen tot ‘Beste Wildlife Dierenpark van Nederland en België’ tijdens de Diamond ThemePark Awards 2015. Dit zijn de belangrijkste prijzen voor attractie- en dierenparken in België. Het safaripark in Hilvarenbeek kreeg nog een award: het in 2014 geopende onderkomen van de krokodillen en nijlpaarden werd uitgeroepen tot beste dierenverblijf.

De Diamond ThemePark Awards werden dinsdag voor de 5e keer uitgereikt tijdens een speciale bijeenkomst in de Belgische dierentuin Pairi Daiza.

Mooie waardering

De prijs voor het beste dierenverblijf is een mooie waardering voor het vele werk dat Safaripark Beekse Bergen vorig jaar stak in de realisatie van het verblijf voor de krokodillen en nijlpaarden die sinds vorig jaar in het park te zien zijn. Daarbij is de natuurlijke habitat zoals gebruikelijk zo goed mogelijk nagebootst. Inmiddels vliegen er in het binnenverblijf ook vogels rond en binnenkort worden er ook nog vissen toegevoegd.

Olifantenverblijf

Natuurlijk was er in het kader van de uitverkiezing van ‘Beste Wildlife Dierenpark van Nederland en België' ook aandacht voor het onlangs geopende nieuwe olifantenverblijf en de daaraan gerelateerde komst van een familie van vier Afrikaanse olifanten naar het safaripark in Hilvarenbeek.

Gezamenlijk initiatief

De uitreiking van de Diamond ThemePark Awards is een gezamenlijk initiatief van websites gericht op attractieparken en dierentuinen in België en Nederland. Maar liefst 45.000 mensen namen de moeite hun stem uit te brengen tijdens een stemperiode van vier weken. Samen met de scores van de vakjury leverde dat een aardig lijstje winnaars op in verschillende categorieën.

diamond-themepark-awards.png