Nieuws

Vandaag is Madiba alweer een half jaar oud!

vrijdag 04 november 2016

Persberichten
Op safari

Met de unieke geboorte van olifantje Madiba in Safaripark Beekse Bergen, vandaag precies een half jaar geleden, werd geschiedenis geschreven. Er werd namelijk voor het eerst in heel de Benelux een Afrikaans olifantje geboren! Het gaat ontzettend goed met Madiba, ze is onzettend goed gegroeid en verovert nog steeds de harten van alle bezoekers...  
 
Naast moedermelk snoept Madiba al van haar eerste vaste voedsel, hooi en takjes. Ze speelt veel met haar oudere zus Pina-Nessi en als ze als eerste de stal in komt, dan rent ze altijd heel enthousiast rond. "We noemen dat moment haar 'dolle 5 minuten'. Soms krijgt ze van ons ook een lekkere warme douche, waar ze zich volledig aan overgeeft en lekker over de grond rolt, daar geniet ze echt van", zeggen haar trotse verzorgers.

De beste verzorging

Momenteel trainen de verzorgers Madiba verschillende gebaren om haar zo goed en veilig mogelijk te verzorgen. Zo moet Madiba uiteindelijk leren om haar poten en oren aan de verzorgers aan te geven. De verzorgers controleren de voetzolen van de olifanten in het Safaripark omdat deze hier minder slijten dan in het wild. Daarom moeten ze af en toe bijgewerkt worden. De oren worden ook regelmatig gecontroleerd en daar wordt ook wel eens bloed afgenomen voor medisch onderzoek. Madiba is nog niet zover, momenteel leert ze nog om op commando naar de verzorger te komen.

Kudde opbouwen 

Olifanten in het wild leven in een Matriarchale kudde, een kudde die bestaat uit oma, dochters en kleindochters. Zo’n natuurlijke kudde wordt in Safaripark Beekse Bergen, met moeder Punda en haar 3 dochters, ook opgebouwd. We hopen op nog meer geboortes, want in het wild worden er  helaas dagelijks olifanten gedood voor hun ivoren slagtanden en daardoor nemen de aantallen snel af. We werken vanuit Safaripark Beekse Bergen nauw samen met andere dierentuinen om soorten te behoeden voor uitsterven. Daarnaast zijn de olifanten in het Safaripark natuurlijk ambassadeurs van hun wilde soortgenoten. Wij proberen de bezoekers wat te leren over de olifanten en ze ‘fan’ van deze prachtige dieren te maken zodat ze samen met Safaripark Beekse Bergen en Stichting Wildlife de olifanten in het wild een handje willen helpen.

Persberichten
Op safari
madiba-half-jaar-safaripark.jpgfullscreen