Nieuws

Een gloednieuw entreeplein voor het Safaripark!

woensdag 24 januari 2018

Op safari

Update verbouwing entreeplein

Het entreeplein van Safaripark en omgeving zal de komende tijd omgetoverd worden tot een gloednieuw en indrukwekkend ontvangst. Zo zal alles onder handen genomen worden, wordt het gorilla-eiland vergroot en wordt er een geheel nieuwe souvenirwinkel gebouwd. Ook planten we ruim 2.000 m2 nieuwe jungle beplanting voor een warm welkom in onze natuur! Dit project zal daarnaast grotendeels in het teken staan van een bedreigde diersoort: de westelijke laaglandgorilla.
 

Entree

Tijdens de verbouwing zal vrijwel elk onderdeel van de entree onder handen genomen worden. Zo worden de bestrating, kassa's, toiletten en zelfs de olifant aangepakt. Daarnaast zal het entreeplein zelfs uitgebreid worden met een gloednieuwe souvenirwinkel. Kortom: een indrukwekkende entree. 
 

Gorilla-eiland

Tijdens de verbouwing zal het gorilla-eiland vergroot worden. Dit zorgt voor een groter leefgebied van de gorilla's, maar ook voor een mooier uitzicht vanaf het vernieuwde terras, dat wordt aangelegd voor het Safari Restaurant. 
 

Safari Restaurant

Bij het Safari Restaurant zal de tribune vervangen worden door een geheel nieuw terras met uitkijk op het vergrootte gorilla-eiland. Het Safari Restaurant zal gedurende de werkzaamheden (vanaf 30 januari) gesloten zijn.
 

Coltanmijn

Dit project staat grotendeels in het teken van de westelijke laaglandgorilla die ernstig bedreigd wordt. Wist je dat o.a. onze mobiele telefoons daar de oorzaak van zijn? Diep in de regenwouden van West-Afrika zijn namelijk mijnwerkers dag en nacht op zoek naar coltan, de kostbare grondstof voor mobiele telefoons. De natuurgebieden waar deze, vaak illegale, mijnbouw plaatsvindt, is ook het thuis van duizenden gorilla's. Voor de winning van Coltan worden enorme stukken regenwoud vernietigd, wat erin resulteert dat het leefgebied van de gorilla kleiner en kleiner wordt. Nabij het gorilla-eiland wordt een nagebootste coltanmijn gebouwd, waar het probleem onder de aandacht wordt gebracht.
 

Wat ga jij hiervan merken?

Helaas kan de verbouwing niet onopgemerkt blijven en zullen er een aantal dingen veranderen. Zo vaart de boot tijdelijk een nieuwe route. De boot zal namelijk vanaf Kongoplein vertrekken en daar ook weer aanmeren. Zie de parkinformatie voor de actuele vertrektijden en dagen*. Daarnaast zullen vanaf 30 januari de kassa's tijdelijk circa 100 meter verplaatst worden. Ook zullen het binnenverblijf van de mensapen en het Safari Restaurant tijdelijk gesloten zijn.
 
We houden je via de website, onze Facebookpagina en de nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen!
 
* Je ontvangt de parkinformatie bij binnenkomst van het Safaripark.
 
 
safaripark-entreeplein-totaaloverzicht-verbouwing.jpgfullscreen