Nieuws

Vier stokstaartjes geboren in Safaripark Beekse Bergen

donderdag 17 november 2022

Geboortes
Persberichten

In Safaripark Beekse Bergen zijn vier stokstaartjes geboren. De dieren verbleven de eerste weken in hun hol en zijn sinds afgelopen week af en toe te zien.

Deze dieren leven oorspronkelijk in het wild in Botswana, Zimbabwe en Mozambique. Stokstaartjes worden na een dracht van ongeveer tweeënhalve maand blind, doof en kaal geboren. Ze verstoppen zich daarom de eerste weken in hun hol. Rond de derde week komen ze af en toe naar buiten. 

Lange gangenstelsels
Stokstaartjes leven onder de grond in lange gangenstelsels en deze liggen soms wel drie meter onder de grond. Deze stelsels hebben zeventig tot negentig ingangen en bestaan uit verschillende kamers. Zo is er een ‘slaapkamer’ en zijn er ‘wc-ruimtes’. Dit ondergrondse bouwwerk beschermt de kleine roofdieren tegen hun vijanden, zoals roofvogels, maar ook tegen extreme temperatuurverschillen in hun leefgebied. Zo blijft het hier altijd rond de 23 graden Celsius, terwijl het buiten tussen de -4 en 40 graden Celsius kan zijn.

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de Beekse Bergen nieuwsbrief.

Geboortes
Persberichten
stokstaartjes_geboren_beeksebergen.jpg