Nieuws

Wieske is voor één dag de baas van het safaripark

donderdag 02 juni 2022

Persberichten

Safaripark Beekse Bergen stond vandaag onder leiding van de veertienjarige Wieske Martens van VMBO school Campus 013. In het kader van ‘Baas van Morgen’ nam ze vandaag het stokje over van onze general manger Rens Willemsen.  

JINC is een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren. Met de Baas van Morgen wil JINC de aandacht vestigen op het feit dat een goede loopbaan voor veel kinderen moeilijk bereikbaar is. In heel Nederland staan op deze dag 309 CEO’s, politici, directeuren en managers hun stoel af aan kinderen tussen de tien en de zeventien jaar. Kinderen ervaren tijdens deze dag hoe een organisatie in elkaar zit en hoe het is om leiding te geven. Daarnaast doen ze waardevol contact op voor later: de bazen beloven hun jonge collega’s dat ze een beroep op hen mogen doen.

 

De Baas van Morgen

Wieske is de ‘Baas van Morgen’ in Safaripark Beekse Bergen. Ze werd ’s ochtends opgehaald door Willemsen met een safariauto en opende samen met mascotte Djambo het Safaripark. Hierna werkte ze mee met de afdeling dierverzorging en verkende samen met de ranger het park. Samen met het managementteam dacht ze na over wat een jonge doelgroep belangrijk vindt bij het kiezen van een werkplek en hoe deze doelgroep het beste bereikt kan worden.

Willemsen zegt over deze dag: ‘Ik vind het erg leuk dat een ‘Baas van Morgen’ een dag met mij meeliep. Zij heeft niet alleen van mij geleerd, maar ik steek ook het nodige op van haar door haar onbevangen blik. Daarnaast is het vooral ook heel erg leuk om zo met elkaar samen te werken.”

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de Beekse Bergen nieuwsbrief.

Persberichten
baas-voor-een-dag-%284%29.jpg